Gå til sidens hovedinnhold

Astma ødela Astrids superhelg

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kunne ha vunnet to renn. Det satte luftveisproblemene en effektiv stopper for.

21-åringen fra Heming viste klassisk langrenn av beste merke under NM i Granåsen forrige helg. Derfor var hun blant favorittene på begge distansene under verdenscupen i estiske Otepää denne helga.

Les også:- Astrid best i verden

Men etter tre kilometer av søndagens klassiske tikilometer skjønte Astrid Uhrenholdt Jacobsen at det ikke kom til å bli noen seier.

Skrudde ned farten
- Det begynte å snurpe seg i luftveiene. Da var det bare én ting å gjøre, nemlig å skru ned farten, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

Smestad-jenta sliter med astma og allergi. Og forholdene i Otepää var ikke optimale i forhold til sykdommen.

- Det var veldig fuktig luft, og da har det skjedd før at jeg har fått litt problemer, innrømmer hun.

Opptur i sprint
Astrid endte til slutt på en 12.-plass, drøyt 50 sekunder bak vinneren Virpi Kuitunen. Dermed ga hun bort viktige poeng i den totale verdenscupen, og det skal nå mye til at Astrid klarer å ta igjen den finske jenta. I øyeblikket ligger Uhrenholdt Jacobsen på en tredjeplass, 209 poeng bak Kuitunen. Avstanden opp til Charlotte Kalla er imidlertid ikke mer enn 60 poeng.

I sprintcupen, derimot, ser det meget lyst ut. For på søndagens klassiske sprint kjente ikke Astrid Uhrenholdt Jacobsen noe til astmaproblemene.

Hun ble til slutt nummer to, kun slått av Petra Majdic.

- Det gikk bedre og bedre utover dagen. Og jeg er veldig fornøyd med å komme på pallen i dag, etter det som skjedde i går, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Tøff kamp
Sprintverdensmesteren fra Sapporo leder sprintcupen sammenlagt, 24 poeng foran Petra Majdic. Nå forbereder hun seg på en tøff kamp om krystallkula resten av sesongen.

- Petra har tatt inn en del poeng på meg i det siste, så jeg kan vel ikke akkurat føle meg trygg, fastslår Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Kari Vikhagen Gjeitnes gikk for øvrig inn til en oppløftende niendeplass på søndagens sprint. Det er personlig bestenotering for 23-åringen i verdenscupen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.