Gå til sidens hovedinnhold

- Astrid er VM-favoritt

Marit Bjørgen fikk bank av juniorjenta Astrid Jacobsen i NM – og er forberedt på at det samme kan skje i VM.

MERÅKER (Nettavisen): - Det er bare å ta av seg hatten. I dag leverer Astrid et løp av internasjonal klasse, fastslår Bjørgen etter å ha blitt ettertrykkelig satt på plass i den klassiske sprintfinalen i NM..

Nå mener hun den unge landslagsvenninnen må finne seg i å være blant de heteste gullkandidatene på VM-sprinten i Sapporo om en måned.

- Nå er Astrid VM-favoritt, sammen med Virpi Kuitunen, Aino Kaisa Saarinen og Ella Gjømle, sier Bjørgen til Nettavisen.

Fleipet om seier
Selv tenker imidlertid Astrid Jacobsen lite på VM-medalje.

- Målet mitt før sesongen, hvis jeg kom med i VM-troppen, var å komme til semifinale i VM. Nå må jeg kanskje oppjustere målet til å komme til finale, sier 19-åringen.

For henne kom NM-gullet som en stor overraskelse – selv om hun har NM-medalje fra de to siste sesongene, og selv om hun har gitt Marit Bjørgen jevnbyrdig kamp mange ganger det siste året.

- Dette er helt sykt. Jeg fleipet om det etter den elendige 10-kilometeren i går, at jeg skulle vinne sprinten. Men jeg hadde ikke trodd det, hevder hun.

- Men jeg hadde blitt skuffet om jeg ikke hadde kommet på pallen, innrømmer gulljenta.

- Rask og sterk
Egil Kristiansen er derimot ikke overrasket.

- Astrid er rask og sterk, og har mange ganger vist at hun kan true Marit Bjørgen i klassisk sprint. Men at hun skulle være så suveren, er kanskje litt overraskende, sier landslagstreneren, som i likhet med Bjørgen utroper Jacobsen til medaljekandidat i VM.

Før VM i Sapporo skal Astrid Jacobsen etter planen forsvare to gull i junior-VM, men mesterskapet i Tarvisio om halvannen uke kan bli avlyst.

Overraskende bronsevinner
Om Jacobsens gull var overraskende, kan altså diskuteres. Men at Therese Engen skulle ta bronse, var det nok få som hadde tippet.

- Det er veldig stort for meg å ta en medalje i NM, medgir Raufoss-løperen, som er av samme årgang som Marit Bjørgen.

Verken Ella Gjømle, Kine Beate Bjørnås, Vibeke Skofterud eller Hilde Gjermundshaug Pedersen deltok i NM-sprinten.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot