RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Astrid falt - Finland vant

Foto: Foto: NRK (Foto: NRK)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenhold Jacobsen gikk på trynet, mens Aino-Kaisa Saarinen gikk til topps.

Det var knyttet en viss forventning til de norske jentene på den klassiske 10-kilometeren, og ikke minst Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22).

Men 22-åringen falt i en sving ganske tidlig i løpet, og kom aldri ordentlig i gang igjen etter dette. Se fallet på NRK Nett-tv.

Aino-Kaisa Saarinen (30) ble verdensmester, mens italienske Marianna Longa tok sølvet og Justyna Kowalczyk fikk bronse.

- Min egen feil
- Det var en skuffende start, egentlig. Venstreskia hektet seg fast i snøen og ble hengende igjen og da gikk jeg rett på magen. Det er kjedelig at det skjer i en sving med stor fart. Etter det ble jeg stiv. Jeg har rett og slett ikke dagen, det er min feil at jeg faller, sa Jacobsen til NRK etter 20.-plassen sin.

Kristin Størmer Steira (27) ble Norges beste med en sjetteplass. Therese Johaug (20) ble nummer ti og Marit Bjørgen (28) nummer 16.

- Jeg er egentlig veldig godt fornøyd. Jeg føler at jeg gikk et av mine beste klassiskløp teknisk sett. Jeg mangler littegrann på formen, men jeg tror det kommer med denne gjennomkjøringen her, sier Størmer Steira, som også var Norges beste på denne distansen under forrige verdensmesterskap. Hun ble nummer fire i Sapporo i 2007, men da gikk rennet i fristil.

Hun hadde på forhånd ansett sjetteplass som beste mulige plassering i Liberec.

- Jeg ser på dette som å komme i gang med mesterskapet. Det er resten av mesterskapet som gjelder litt mer for meg, mener Størmer Steira.

Saarinens første gull
Saarinen hadde ikke en eneste mesterskapsmedalje før hun gikk helt til topps i Liberec-VMs åpningsdistanse.

Hun knivet med Marianna Longa og Justyna Kovaltsjuk hele veien, og vant til slutt med 4,2 sekunders margin til den italienske jenta og 11,5 sekunder til den polske jenta.

7697

Les alt om VM i Liberec i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere