Gå til sidens hovedinnhold

Astrid imponerte

Astrid Jacobsen ser ut til å ha funnet den gode følelsen igjen.

Astrid Jacobsen har økt kapasiteten betraktelig i år og gikk et av sine beste skøyterenn noensinne. Jacobsen er inne i en god periode etter at hun skuffet i Tour de Ski. Dit kom hun med ledertrøya i verdenscupen. Nå er hun tilbake i drivet som imponerte før jul.

Tøff løype
Hun ble nummer seks i et renn der Valentina Sjevtsjenko vant gjennom å knuse konkurrentene i de tøffeste stigningene. Den ukrainske jenta hadde beste tid opp den avsluttende monsterbakken i Tour de Ski og fredag viste hun igjen bakkeegenskaper av høy klasse.

Astrid Jacobsen lå litt bak kampen om pallen gjennom nesten hele rennet, men imponerte med dagens resultat. Til slutt skilte det 18 sekunder opp til pallen i den beintøffe løypa. Men hun var foran en løper som Virpi Kuitunen.

Tatt store steg
Jacobsen har tatt steget opp i eliten både på klassisk og fristil på distanserenn denne sesongen. Det viste også seieren i fellesstarten i Rybinsk tidligere denne sesongen.

Rennet i Canmore kunne bli jentenes revansj etter fellesstarten med skibytte på tirsdag. Det var en fryktelig tung dag i høyden for de norske jentene. Men i sprinten dagen etter var Jacobsen tilbake i slag. Herretrener Morten Djupvik mente overfor Nettavisen at grunnen til de svake resultatene på tirsdag skyldtes at de manglet en gjennomkjøring i forkant av rennet.

Kristin Størmer Steira hadde en tung dag og ble nummer 19.

Les flere sportssaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser