*Nettavisen* Sport.

Astrid kjempet mot tårene

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Det gikk helt galt da Astrid Uhrenholdt Jacobsen virkelig skulle vise seg fram.

05.01.11 20:44

TOBLACH (Nettavisen): Hun hadde levert en god første halvdel av Tour de Ski, og var på pallen både i prologen i Oberhof og sprinten i Oberstdorf.

Men da Astrid Uhrenholdt Jacobsen (23) virkelig skulle vise seg fram på onsdagens fristilsprint i Toblach, gikk det galt.

Hun var god og ble nummer seks i prologen, men allerede i kvartfinalen stokket det seg. Oslo-jenta røk ut og måtte ta til takke med en 21.-plass.

- Frustrerende
Da begynte tårene å presse på.

- Jeg følte meg veldig pigg, hadde krefter og kunne hatt mye å kjempe med utover dagen. Det gjør det enda mer frustrerende, sier Jacobsen, og fortsetter:

- Dette er jo dessuten en VM-øvelse, og jeg hadde veldig lyst til å vise meg fram. Da er det kjipt å ryke ut på taktiske bommerter.

Sjekk den offisielle resultalista her

Pallhåpet svinner
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger nå på en åttendeplass sammenlagt. Hun er likevel beste norske jente. For heller ikke de andre lyktes i onsdagens sprint.

Therese Johaug røk ut i prologen, mens Marthe Kristoffersen forsvant i kvartfinalen og ble nummer 15. Johaug er nå nummer 10, mens Kristoffersen er nummer 11 sammenlagt.

Dermed blir det tøft å få en norsk jente på pallen, men umulig er det ikke. Uhrenholdt Jacobsen har bare 50 sekunder opp til tredjeplassen, og det er mange bonussekunder som skal fordeles og mange kilometer som skal gås.

Se sammenlagstillingen her

Usikker Kowalczyk
Kanskje blir det også spenning helt i toppen. For storfavoritten Justyna Kowalczyk viser svakhetstegn, og ble bare nummer 22 onsdag.

- Jeg vet ikke, svarer den polske lederen på Nettavisens spørsmål om hun fortsatt har kontroll.

- Det svaret får vi ikke før vi er på toppen av Alpe Cermis søndag. Jeg følte meg sterk i dag, men ble sperret i kvartfinalen. Jeg er ikke sliten, sier Kowalczyk.

Hun ser nå på svenske Charlotte Kalla som den tøffeste utfordreren, selv om sprintsterke Petra Majdic i øyeblikket er nærmest i sammendraget.

- Kalla har stigende form og er god på de etappene som er igjen. Det kan bli en tøff kamp, sier Justyna Kowalczyk.

Nettavisen fulgte dagens sprintrenn direkte:

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.