Gå til sidens hovedinnhold

Astrid tar pause fra legestudiene

Lei av skuffelser i langrennssporet.

Etter et skuffende VM tar Astrid Uhrenholdt Jacobsen grep for å satse alt fram mot OL i Sotsji, melder NRK.

26-åringen fra Oslo hadde et mål for vinterens VM i Val di Fiemme. Hun skulle ta medalje på sprinten eller 10-kilometeren, helst begge.

Slik gikk det ikke.

Hun ble utslått i kvartfinalen i sprinten. VMs beste plassering ble en niendeplass på 15 km fellesstart med skibytte, mens hun aldri kom til start på 10-kilometeren.

- På sprinten valgte jeg feil ski. Ingen hadde vunnet på de skiene jeg hadde. Og da 10-kilometeren gikk, satt jeg jo på sengekanten og var syk. Det er bare å erkjenne at VM gikk rett i dass, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Hun mener at hun gjorde sitt svakeste mesterskap noen gang. Derfor vil hun følge landslagsopplegget tettere kommende vinter. Det gjør hun ikke minst fordi OL går i høyden.

Det innebærer i så fall at hun må sette medisinstudiene på vent.

- Jeg kommer nok til å søke om å få utsatt studiene et år, bekrefter hun.

- Tidligere kjedet jeg meg når jeg ikke hadde noe ved siden av skisatsingen. Nå er jeg kanskje endelig moden nok til å klare å slappe av. For det er ingen tvil om at det er en tøff totalbelastning å kombinere, selv om jeg er vant til det, sier Oslo-jenta, som nå er student på heltid fram til eksamen 20. juni.

Sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset mener at det er en god idé å satse på skikarrieren på heltid. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene