Gå til sidens hovedinnhold

Astrids gule forbannelse

Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble best i verden, fikk hun åtte slag i trynet.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): - Jeg lurer på om noen har kastet en forbannelse over meg, skrev Jacobsen på sin hjemmeside etter å ha slitt med håpløse ski på lørdagens fellesstart.

For det gikk ikke på skinner i Tour de Ski. Og kanskje er forbannelsen 20-åringen er blitt rammet av, den gule ledertrøya i verdenscupen.

Den overtok hun i Rybinsk før jul.

- Og etterpå har jeg ikke gått et eneste godt renn, konstaterer hun overfor Nettavisen.

Samtidig avviser hun at presset har vært for stort:

- Jeg har aldri sett på meg selv som noen favoritt i Tour de Ski

Slag på slag
Jacobsen innledet touren med 18.-plass i prologen og fulgte opp med 14.-plass på jaktstarten i Nove Mesto. Etter 11.-plassen på sprinten i Praha kom tårene. For formen var der, men Heming-jenta klarte ikke å ta ut det maksimale.

Fjerde og femte etappe i Nove Mesto bar bud om bedring, og da turen gikk videre til Italia, begynte kroppen endelig å spille på lag.

Men da var det andre ting som gikk galt.

I sprintfinalen i Asiago ble det fall, og på fellesstarten i Val di Fiemme ble det smørebom. Avslutningsetappen var ok, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 16 i sin første Tour de Ski.

- Nå er vi ferdig for i år, og jeg gleder meg veldig til å komme hjem og legge dette kapittelet bak meg. Det har ikke vært så lett å få så mange slag i trynet, oppsummerer hun på sin hjemmeside.

Magesyk
Overfor Nettavisen bekrefter dessuten Jacobsen at også hun kan ha vært rammet av mageviruset som sendte Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud ut av Tour de Ski.

- Jeg kan ha hatt det jeg også. Sannsynligvis har jeg det. Men det svaret får vi aldri, konstaterer sprintverdensmesteren fra Sapporo.

Etter et par dager med avkobling hjemme i Oslo reiser hun videre til verdenscupen i Canmore. Der har hun til hensikt å bite bedre ifra seg.

- Jeg skal ikke bli noen julestjerne. Jeg har tenkt å gå mange gode skirenn utover vinteren.

Dropper trolig VM
Men U23-VM går trolig uten Jacobsens deltakelse.

- Det er viktigere for meg å gjøre det godt i NM og i verdenscupen, poengterer hun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ligger nå på fjerdeplass i verdenscupen. Avstanden opp til Charlotte Kalla er 288 poeng. Det betyr at hun slipper unna den gule ledertrøyas forbannelse i minst tre renn – og mest sannsynlig resten av sesongen.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus