Gå til sidens hovedinnhold

- At de skal gå foran meg i køen, synes jeg er ræva

Søndagens suverene vinner vrakes. Det liker han dårlig.

Mandag offentliggjorde landslagsledelsen uttaket til sesongens første renn i verdenscupen, 15-kilometeren i fristil i Gällivare i Sverige.

Petter Northug sa søndag at det vil være en feil dersom Chris André Jespersen ikke ble tatt ut, etter at 29-åringen hadde utklasset resten av feltet og gått til topps på den klassiske 15-kilometeren.

Northug: - En rå skøyteløper
Dette uttalte Northug selv om Jespersen skuffet med en niendeplass i fredagens 15-kilometer i fristil. Samtidig var niendeplassen et bedre resultat enn både Petter Eliassen og Eldar Rønning oppnådde.

- Chris er egentlig en rå skøyteløper, og gikk fort før jul. Han var litt uheldig på fredag, med litt dårlige ski og sånn, så han fikk nok ikke ut det han var god for. I dag viser han at han er sterk også i klassisk, og bør få være med til Gällivare neste helg. Han har gått fort der før, sa Northug.

Likevel satser landslagsledelsen på andre løpere.

Foruten Northug, er også landslagsløperne Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Anders Gløersen, Petter Eliassen og Sjur Røthe tatt ut. I tillegg får også Finn Hågen Krogh fra rekruttlandslaget plass, samt sprinteren John Kristian Dahl, som er med fordi han gjennom fjorårets skandinaviske cup er sikret friplass nå.

Jespersen var ikke spent på uttaket, ettersom landslagstrener Trond Nystad allerede før søndagens renn ga ham signaler om at han ikke ville bli tatt ut. Han vet også at dersom han hadde blitt tatt ut, ville han fått beskjed allerede søndag.

- Tåpelig
Det betyr ikke at han ikke er forbannet.

- Jeg synes på en måte at det kan forsvares, fordi jeg ikke gikk godt nok på fredag. Men da burde Didrik Tønseth blitt tatt ut i stedet, for han slo meg jo. Jeg synes det er tåpelig at de tar ut løpere jeg slo, sier en svært skuffet Chris Jespersen til Nettavisen.

- Landslagsløperne skal vel få en mulighet til å kvalifisere seg til VM, men det er andre, på B-laget, som ikke har prestert så veldig bra. At de skal gå foran meg i køen, synes jeg er ræva.

Søndag brukte han vrakingen som motivasjon til å vinne den klassiske 15-kilometeren. Forhåpentlig holder innsatsen der i alle fall til en plass i verdenscuprennene i Kuusamo i månedsskiftet november/desember.

Chris André Jespersens mål for sesongen var å få gå i Gällivare, Kuusamo og VM. De to siste målene er fremdeles oppnåelige.

- Jeg håper at jeg får gå i Kuusamo. Det er klassisk, så hvis jeg ikke blir tatt ut der, blir jeg skikkelig sur. Da gidder jeg ikke å gå flere skirenn i Norge. Da satser jeg heller på langløp, sier Jespersen.

Uttaket til Gällivare:
Kvinner: Therese Johaug (Nansen), Marthe Kristoffersen (Varden), Kristin Størmer Steira (Forsøk), Vibeke Skofterud (Slitu), Heidi Weng (BUL), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Ragnhild Haga (Heming), Marit Bjørgen (Rognes), Martine Ek Hagen (BUL).

Menn: Anders Gløersen (Rustad), Petter Northug jr. (Strindheim), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Sjur Røthe (Voss), Petter Eliassen (Byåsen), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), John Kristian Dahl (Strindheim), Eldar Rønning (Skogn, stafett). (©NTB/Nettavisen)

Kommentarer til denne saken