RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Athletic utfordrer Barcelona

Sist oppdatert:
Bilbao (NTB-DPA): Athletic Bilbao kjørte over Sevilla i første omgang, vant 3-0 og er klar for spansk cupfinale for første gang på 24 år. Motstander er Barcelona.

Barcelona sliter fortsatt med å vinne fotballkamper, men sto imot Mallorca-press i returkampen på ferieøya og sikret finaleplass med Lionel Messis utligningsmål som ga 1-1 ni minutter før slutt.

Athletic Bilbao hadde tapt 11 av de 12 foregående kampene mot Sevilla, men revansjerte seg med oppvisningsfotball. Javi Martinez, Fernando Llorente og Gaizka Toquero scoret hvert sitt mål før pause. Sevilla, som vant første kamp 2-1, reiste seg aldri.

- Dette var vår kamp. Vi kunne ikke la denne sjansen gå fra oss. Jeg er imponert, sa Athletic-trener Joaquin Caparros.

Selv om det er lenge siden sist, er Athletic klubben som har spilt spansk cupfinale flest ganger. Finalen i mai blir nummer 35.

Barcelona er ingen ny finalemotstander. Det blir klubbenes sjuende finalemøte, og de har vunnet tre hver av de tidligere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere