REAL VALLADOLID - ATLÉTICO MADRID 1-2:
REAL MADRID - VILLAREAL 2-1:

Atlético Madrid er spanske seriemestere etter at Valladolid ble slått 2-1 lørdag kveld. Det er første gang siden 2014 at verken Real Madrid eller Barcelona vinner La Liga. Også den gang ledet Diego Simeone Atlético til ligagull.

Gullet skulle imidlertid ikke bli sikret uten dramatikk.

Les også: Haaland-dobbel da Dortmund sikret tredjeplassen i Bundesliga

Gull-drama

For med to poeng ned til byrival Real før siste serierunde havnet Atlético under 18 minutter ut i første omgang. To minutter senere slo imidlertid Villareals Yeremi Pino til mot Real Madrid og sørget for at også dem lå under 0-1 til pause.

Ti minutter ut i andre omgang trodde Karim Benzema at han hadde scoret utligningsmålet for Real, men franskmannen ble blåst av for offside.

Like etter sto i stedet Angel Correa frem for Atlético da han utlignet mot Valladolid, før Luis Suarez sikret tre poeng og ligagullet halvveis ut i andre omgang.

De to målene skulle vise seg å bli helt avgjørende, da Benzema og Luka Modric sørget for at Real også snudde til 2-1-seier mot Villareal.

- Helt utrolig

Matchvinner-helten Luis Suarez forlot som kjent Barcelona til fordel for Atlético Madrid før sesongen da katalanerne ikke ønsket ham lenger. Etter kampen tror TV 2-ekspert Erik Huseklepp at Barca ikke er veldig fornøyd med at de lot Suarez dra så lett.

Barcelona ender selv som nummer tre denne sesongen, syv poeng bak Simeones menn.

- Det er helt utrolig. Han har hatt en strålende sesong og jeg tror de sitter i Barcelona og tenker «ja, kanskje det ikke var vits at han forlot oss enda». Men det valget ble tatt og nå vinner Suarez serien med Atletico Madrid, sier Huseklepp i TV 2-studio.

Suarez er selv rørt etter at gullet er sikret.

- Barcelona verdsatte meg ikke og Atlético åpnet dørene for meg. Jeg vil alltid være takknemlig for at denne klubben stolte på meg, sier blant annet uruguayaneren til spansk TV etter kampen.

Slo tilbake etter marerittstart

Til tross for høyt press fra gjestene fra start, var det Valladolid som gikk opp i ledelsen 18 minutter ut i kampen.

En Atletico-corner endte med en kontring der Óscar Plano ble spilt gjennom helt alene med Jan Oblak. Alene med sloveneren var Valladolids nummer 10 sikker.

Etter hvilen satte Simeones mannskap inn et ekstra gir, og etter 57 minutter utlignet Correa da han fra utenfor sekstenmeteren tuppet ballen til side for Jordi Masip i Valladolid-buret.

Halvveis ut i den andre omgangen sørget Suarez for at snuoperasjonen var et faktum da han plutselig kom alene med Masip og banket ballen nede i det venstre hjørnet.

Det ble også kampens siste scoring, og dermed kan Atletico Madrid feire over å være La Liga-mestere sesongen 2020/21.

For Valladolid endte sesongen med nedrykk sammen med Eibar og Huesca. Elche lå under streken foran lørdagens kamper, men en 2-0-seier over Athletic Bilbao sikret ny kontrakt.