Det går mot et dramatisk overgangsvindu for Atlético Madrid. Tidligere har det blitt klart at klubben knuser sin egen overgangsrekord for å hente det portugisiske stjerneskuddet João Félix fra Benfica.

19-åringen kostet klubben hele 126 millioner euro (rundt 1.25 milliarder norske kroner) hvilket er klubbens dyreste kjøp med klar margin. Tidligere var det franske Thomas Lemar som var det dyreste kjøpet da han kostet Atlético Madrid 60 millioner euro (rundt 585 millioner kroner) da han ble hentet fra Monaco sist sommer.

Det som kanskje er aller mest oppsiktsvekkende med overgangen for det portugisiske supertalentet er valget av draktnummer. For det har tidligere blitt varslet, men mandag ble det offisielt at han tar drakt nummer syv i Atlético Madrid.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Fra 200 millioner euro til 120 millioner euro

Det betyr at han har blitt gitt nummeret til superstjernen Antoine Griezmann, som fortsatt er en del av klubben. Den franske VM-vinneren har, slik kjent, tidligere varslet at han kommer til å forlate klubben denne sommeren.

En overgang har uansett ikke latt seg gjennomføre ennå. Han har blitt koblet til flere klubber, spesielt Barcelona, men ryktene i spansk presse skal ha dreiet seg om at klubber har ventet på at det stod 1. juli på kalenderen.

Det er nemlig datoen som i Griezmanns kontrakt stadfester tidspunktet for når hans utkjøpsklausul senkes fra 200 millioner euro (rundt 2 milliarder kroner) til «kun» 120 millioner euro (rundt 1.2 milliarder norske kroner).

Som nevnt, så har det blitt varslet ved flere anledninger at Barcelona ønsker å trigge den klausulen, men katalanerne har latt vente på seg. Det er uansett blitt uthevet ved flere anledninger at stemningen mellom de to klubbene overhodet ikke er god.

Det har nemlig blitt hevdet av Atlético Madrid at Griezmann og Barcelona var enige om en kontrakt allerede i mars. I en offisiell pressemelding gikk klubben hardt ut mot Barcelona:

- 14. mai fortalte Antoine Griezmann Miguel Ángel Gil (klubbdirektør), Diego Simeone (trener) og Andrea Berta (sportssjef) at han ønsket å forlate klubben. De påfølgende dagene fant Atlético Madrid ut at Barcelona og spilleren hadde kommet til enighet i mars, spesifikt i løpet av dagene etter vår kamp mot Juventus i Champions, og de hadde forhandlet kontrakten siden midten av februar, stod det i den offisielle pressemeldingen.

Les mer: Se Martin Ødegaards første trening med Real Sociedad

Nekter å møte på trening

Dette har Barcelona siden avvist, og har selv hevdet at de kun begynte å snakke med Griezmann etter at hans klausul gikk ned til 120 millioner euro, altså etter 1. juli. Hele situasjonen har uansett ført til at Griezmann nå har «forsvunnet».

The Guardian skriver nemlig at Atlético Madrid hadde beordret at Griezmann skulle møte på trening mandag 8. juli, men at den franske superstjernen har nektet. Han skal ikke ha møtt opp på klubbens hovedkvarter søndag 7. juli, og har heller ikke møtt opp på sesongens første trening.

Det har ført til at Atlético Madrid nå velger å åpne en disiplinærsak mot Griezmann- Klubbens argument skal være at Griezmann fortsatt er under kontrakt med Atlético Madrid, og må derfor møte på trening som resten.

Franskmannen har til gode å komme med noen uttalelse rundt hvorfor han har valgt å ikke møte på trening.

Griezmann har de to siste somrene klart å irritere på seg både Atlético Madrid og Barcelona. Sist sommer valgte han å lage en egen dokumentar, kalt «La Decision» (Valget), der han dokumenterte prosessen rundt hvorvidt han skulle signere for Barcelona eller bli værende i Atlético Madrid.

Måten han valgte å kunngjøre sitt valg om å bli værende i Atlético Madrid på falt ikke i god jord hos supportere i Atleti eller Barcelona, og tidligere har katalansk presse skrevet at heller ikke Barcelona-spillerne smilte bredt av måten dette ble gjort på.

Blant andre Lionel Messi skal ha vært negativ til en potensiell Griezmann-overgang etter spetakkelet 28-åringen skapte sommeren 2018.

Sist sesong endte Atlético Madrid på andreplass i LaLiga, kun slått av nettopp Barcelona. Totalt vartet Griezmann opp med 21 scoringer og ti målgivende i alle turneringer for laget som spiller sine hjemmekamper på Wanda Metropolitano.

Han ankom Atleti fra Real Sociedad, som i disse dager har hentet inn Martin Ødegaard fra Real Madrid, i 2014. Han var med å tape Champions League-finalen mot Real Madrid på San Siro i 2016.