RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Atlético Madrid gjorde jobben og slo Benfica

Sist oppdatert:
Sikret seieren i gruppe C.

BENFICA - ATLETICO MADRID 1-2:

I gruppe C møttes Benfica og Atlético Madrid til dyst på Estadio da Luz i Portugal, der vinneren ville gå videre som gruppevinner. Begge lag var allerede kvalifisert, men prestisjen om topplasseringen, og seedet trekning i neste runde, var nok motivasjon for begge lag.

Det var spanjolene som trakk det lengste strået med sifrene 2-1 etter en flott scoring av midtbanespiller Saúl i første omgang. Benfica presset på for utligningen, men et eminent Atlético-forsvar holdt unna.

- Det er ikke enkelt å vinne og å vinne og å vinne, denne dynamikken er vanskelig. Som vi sier før vi vinner: ingenting forsikrer ingenting. Vi må vente, vi trengte å gjøre noe og det gjorde vi, fortalte trener Diego Simeone til den spanske avisa AS etter kampen.

Bunnsolide og effektive Atleti

Benfica startet med mye ball, mens Atlético Madrid satset på å suse avgårde på kontringene med lynkjappe Luciano Vietto og Antoine Griezmann lengst fremme.

Likevel var det bortelaget som noterte seg for den første store målsjansen når midtstopperkjempen Diego Godín headet ballen i mål etter et innlegg som etter en corner. Han ble korrekt avvinket for offside.

Dog var det Godíns rolle i Atléticos bakre rekker som virkelig fortjente honnør i første omgang. Atlético holdt stand og tillot ikke vertene sjanser i det hele tatt.

Muligheter skulle imidlertid Atlético få, og i det 21.minutt hamret midtbanespiller Saúl til fra 25 meter etter at bortelaget rullet opp et flott angrep. Benfica-keeper Júlio César måtte ut i full strekk og slo ballen til corner.

Kun minuttet etter var det kaptein Gabi som prøvde seg fra omtrent samme hold. Igjen måtte César varte opp med en redning.

Dessverre for den brasilianske landslagskeeperen så kunne han ingenting gjøre når Griezmann fant Vietto med en utsøkt stikker. Den argentinske angriperen spilte til en umarkert Saúl inne i boksen og han kunne enkelt gi Madrid-laget ledelsen

Selv om Benfica gjorde sitt ypperste så var Diego Simeones lag tilnærmet ugjennomtrengelige i første omgang, og dermed ledet Atlético Madrid 1-0 til pause.

Ferreira-Carrasco tar over

Det var et annet Benfica-lag som så ut til å møte opp i andre omgang og spissen Kostas Mitroglu kunne endret hele kampbildet om hans skudd i det 46.minutt hadde gått inn. Atletico-keeper Jan Oblak kunne enkelt kontrollere det utenfor sin nærmeste stolpe.

Derfra og ut tok Atletico over. Yannick Ferreira-Carrasco suste forbi Benfica-forsvarene ute på sin høyrekant. Etter noen gode involveringer fikk han også vist hvilken utsøkt pasningsfot han har.

Ballen inn foran boksen fant måltyven Luciano Vietto på første stolpe og den lynkjappe argentinerens styring satte keeper Júlio César helt ute av spill. Atlético ledet 2-0 etter 55 minutter.

Ferreira-Carrasco jobbet selv for å få en scoring, og hans skudd etter 65 minutter hadde fantastisk retning, men ble slått vekk av Júlio César.

Innbytteren endret kampbildet

Atlético virket til tider helt uovervinnelige i forsvar, men innbytter Raúl Jiménez klarte å skvise igjennom en pasning til greske Mitroglu. Han vendte vekk sin forsvarer i det 75.minutt og sendte ballen forbi Oblak.

Jiménez selv skulle nok ha hatt en scoring i det 83.minutt da Mehdi Carcela svingte inn et fantastisk innlegg. Mexicanerens heading suste forbi Oblak, men gikk også utenfor stolpen.

Dermed klarte Atlético Madrid å ro i land seieren både i kampen og i gruppe C.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere