Gå til sidens hovedinnhold

Åtte enorme Haugesund-minutter sikret seier mot Vålerenga

Wadji ble den store helten da Haugesund slo Vålerenga etter åtte magiske minutter.

Haugesund - Vålerenga 3-1

Aron Dønnum satt inn et straffespark etter 52 minutter, men de ti neste minuttene snudde alt til et mareritt for Vålerenga.

To scoringer fra Ibrahima Wadji og Kevin Krygårds første mål på hjemmebane fikset en viktig seier på eget gress for Jostein Grindhaugs menn.

- Vi spiller en helt forferdelig andreomgang, og blir kledd av etter hvilen. Wadji gjør som han vil, noe vi var forberedt på, så det er ikke godt nok, sier en klokkeklar Fagermo til Discovery etter kampen.

Kevin Krygård var en blidere herremann etter 3-1-seieren.

- Det er lenge siden jeg har scoret mål nå, også syntes jeg vi fortjente den scoringen. Jeg følte vi hadde en god start på andreomgang, og får den kjipe situasjonen med handsen. Men vi jobber oss godt inn i kampen og fortjener seieren, forteller målscorer Kevin Krygård etter seieren.

Les også: Norges nye friidrettshåp står ovenfor samme valg som Warholm: - Helt umulig å si

To raske scoringer

Førsteomgangen mellom Haugesund og Vålerenga var et eneste stort gjesp, men etter hvilen smalt det virkelig foran begge mål.

Gjestene fikk først tildelt et straffespark, etter at ballen fant veien til venstrehånden til Tiedemann. Belgia-aktuelle Aron Dønnum var sikkerheten selv da trillet inn ledermålet for hovedstadslaget.

Les også: Leeds har lagt inn bud på Vålerenga-keeper

Etter scoringen gikk han bort og hysjet på Haugesunds Kevin Krygård, før han sendte et lite stikk til hjemmelagets supportere på tribunen også.

Dønnum skulle derimot angre på nettopp det, for minuttene etterpå ble et vaskeekte mareritt. Bare få sekunder etter scoringen var utligningen et faktum, da det var nettopp Krygård som sendte vertene tilbake i kampen.

Effektive minutter

Tre minutter etter scoring skulle Haugesund-supporterne igjen få noe å juble for, da Ibrahima Wadji sendte Vålerenga-forsvaret på en real løpetur, og parkerte alt og alle. Spissen var kald alene med Klaesson, passerte sisteskansen og satt inn 2-1.

- Wadji har snudd kampen for hjemmelaget, og det er kontringsfotball på høyt nivå. Det blir en assist for Kristoffer Velde, da Wadji bare sklir gjennom forsvaret til Vålerenga, kom det fra Discoverys kommentator Vidar Levinsen.

Les også: Hamilton vant etter dramatisk kollisjon: - Hva er det som skjer?

Vertenes tilhengere trengte ikke å vente lenge med å juble på ny, for noen minutter etter satt den igjen for Haugesund. Da samme mann, Wadji, forstyrret Vålerenga-keeper Klaesson nok til å sette inn sitt andre i kampen.

En tung dag på jobben for gjestenes Kristoffer Klaesson, som virker å være på vei til Premier League-klubben Leeds.

Vålerenga klarte aldri å komme nærmere, og måtte se seg slått av et oppsiktsvekkende effektivt Haugesund-lag.