Gå til sidens hovedinnhold

Åtte forslag på idrettspresident

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) har fått åtte forslag på ny idrettspresident. Karl Arne Johannessen (håndballforbundet) og Rolf Thorsen (roforbundet) er blant favorittene.

Fristen for å forslå nye kandidater gikk ut mandag.

- Jeg har ikke fått listen over forslag ennå, så navn kan jeg ikke si noe om, men valgkomiteen skal møtes onsdag, og da vil vi gå gjennom listen, sier formannen i valgkomiteen, Odd Flattum til NTB.

Elisabeth Seeberg i NIF er sekretær for komiteen. Hun kan fortelle at ved siden av de åtte forslagene på president, er det også kommet inn 30 forslag på medlemmer av idrettsstyret.

Foreløpig er det ingen av de foreslått kandidatene til toppvervet i NIF som har markert sitt kandidatur veldig sterkt. Årsaken til det er at de nok avventer valgkomiteens behandling.

To favoritter
Blant dem som er foreslått er Bjørn Rune Gjelsten, Karl Arne Johannessen (håndballforbundet), Rolf Thorsen (roforbundet), tidligere sykkelpresident Bjørn Hamre og den tidligere toppsvømmeren Gunnar A. Gundersen.

Gundersen er foreslått av Hedmark Idrettskrets, mens Johannessen og Thorsen er foreslått av de største særforbundene. Norges Fotballforbund gikk mandag ut og ga sin fulle støtte til Rolf Thorsen, og det er nettopp Thorsen og Johannessen som blir ansett for å være de største favorittene til å overta etter Kjell O. Kran.

Selve valget skal finne sted på det ekstraordinære idrettstinget i Sandefjord 16. april, og det er ventet at innstillingen fra valgkomiteen kommer til å bli offentlig i slutten av mars.

Trolig kommer valgkomiteen i sitt møte onsdag til å samle seg om en håndfull presidentkandidater som de ønsker å intervjue nærmere, og deretter vil kandidatene bli vurdert og veid mot hverandre i de kommende ukene.

Ikke noe felles
De små og mellomstore forbundene har ikke klart å samle seg om noen felles kandidat, men Kåre J. Grøtta i Norges Triathlonforbund sier at de har tett kontakt og kommer til å avvente valgkomiteens innstilling.

- Når de heteste kandidatene utkrystalliserer seg må de komme med noen programerklæringer. Vi som skal stemme må jo vite hva de vil, slik at vi kan få mer kunnskap om hvem vi skal støtte. Derfor kommer vi små og mellomstore forbund til å ha ytterligere kontakt i tiden som kommer, sier Grøtta til NTB.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft