Gå til sidens hovedinnhold

Åtte lag, én million kroner

Åtte Tippeliga-lag har grunn til å gi alt i resten av sesongen.

Rosenborg vinner serien. Vålerenga tar sølv. Og bronsen havner vel i Tromsø.

Samtidig virker det som om Sandefjord og Kongsvinger rykker ned, mens Hønefoss må gjennom kvalifisering for å overleve i Tippeligaen.

I topp og bunn er det meste altså avgjort.

Men for lagene midt på er det ingen grunn til å ta en tidlig juleferie. For de av dem som ikke har en altfor stor lommebok å ta av, er det også grunn til å gi veldig mye i de siste tre kampene.

Deler 28 millioner
Akkurat nå skiller det bare fem poeng mellom 4. og 11. plassen på tabellen. Men belønningen er veldig stor. 4. plassen kan nemlig innkassere om lag én million kroner mer enn 11. plassen.

- Det stemmer, sier Boye Skistad i Norsk Toppfotball til Nettavisen.

- Vi har en foreløpig beregning på at vi kommer til å betale ut 28 millioner kroner i plasseringsbonus etter sesongen. 20 prosent går til serievinneren (trolig Rosenborg), 16 prosent går til sølvvinneren (trolig Vålerenga) og 12 prosent går til tredjeplassen, fortsetter han.

- 4. plassen får sju prosent av de 28 millionene, ca. 1.95 millioner kroner. Deretter får man en halv prosent mindre for hver av plassene man ender lavere enn det. Hver plassering er altså verdt ca. 140.000 kroner, og som du sier, forskjellen mellom 4. og 11. plass vil være på om lag én million kroner.

Haugesund leder an
Akkurat nå ligger Haugesund på 4. plass med 41 poeng - grunnet bedre målforskjell enn Odd. Aalesund følger poenget etter, mens Lillestrøm og Start har henholdsvis 39 og 38 poeng. Viking og Strømsgodset har 37 poeng, men også Stabæk på 11. plass, med sine 36 poeng, kan avansere mye de neste ukene.

Les også:Ærlig talt, Jostein Grindhaug!

Men det er ikke bare penger det står om.

4. plass kan også gi Royal League-spill.

- Vi må ha en rask avklaring. Det forhandles i disse dager. Så får vi se hvor langt vi kommer i løpet av uka, sier Skistad.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken