LANGESUND (procycling.no): Dagen før NM-fellesstarten holdt Thor Hushovd det siste nasjonale pressemøte i forkant av Tour de France.

Etter oppslag i franske medier om at Team Europcar har startet forhandlinger med nordmannen, var mange naturlig nok interessert i å høre om den regjerende verdensmesterens framtidsplaner.

- Jeg kommer ikke til å uttale meg om hvilke lag det gjelder. Jeg er ikke interessert i å gå inn på det. Nå er det NM og Tour de France som gjelder. Jeg har folk som tar seg av det og følger det opp for meg, fortalte Hushovd fra podiet og tenkte på sin italienske manager.

3 World Tour-lag
Etter spørsmål fra procycling.no bekreftet Hushovd at dreide seg om flere enn 8 forskjellige lag. Selv om han ikke har bestemt seg for å forlate Garmin-Cervélo, er han glad for at det fremdeles tikker inn forespørsler.

- Interessen er heldigvis stor og det har den vært i mange år. Jeg er takknemlig for alle lag som viser interesse for meg. Det er ikke riktig at jeg vil forlate Garmin-laget, og tilbud er fra andre lag er noe jeg mottatt de siste 12 årene, fortalte han.

procycling.no har også fått opplyst at 8 lag følger nordmannens situasjon i det amerikanske laget. Blant disse er det tre World Tour-lag som står klare med tilbud dersom det ender opp med et lagbytte.

Fransk interesse
De fem øvrige lagene har tilhold på det nest øverste nivået i sykkelsporten, altså blant lagene med Pro Continental-status.

Europcar har allerede trukket seg selv ut av hatten i kraft av sin taleføre manager Jean-René Bernaudeau. Også lag som Cofidis, Saur Sojasun og Francaise des Jeux er interessert.

Det bekrefter også Hushovd overfor procycling.no i etterkant av den åpne presseseansen.

- Ja, de fleste franske lagene har vist interesse for meg, bekrefter han.

- Europcar har gått offisielt ut med sin interesse, ser du for deg at du kan sykle i et slikt lag?

- Ja, de fleste lagene som har tatt kontakt er aktuelle. Jeg kjenner godt til manageren der og jeg kjenner til flere av rytterne, forteller Hushovd.

Han sier følgende om hva han krever av sin framtidige arbeidsgiver:

- Jeg trenger et godt opplegg rundt de rittene jeg kan vinne i løpet av en sesong. I tillegg er det viktig for meg med en god utstyrsavtale, økonomisk fundament og gode holdninger. Jeg går ikke til et lag med et suspekt rykte, men jeg drar gjerne tilbake til Frankrike. Det trives jeg godt og jeg kan språket fra før av, forteller Hushovd som skapte navnet sitt via suksessen i det franske laget Crédit Agricole ved starten av årtusenet.

Saxo Bank og RadioShack
Hushovd var en ettertraktet mann allerede på sensommeren i fjor. Først da det ble klart at Cervélo TestTeam ville opphøre etter sesongen.

Det var i forbindelse med Vuelta a España det året at Hushovd ble enige med Garmin om en avtale som inneholdt seks av lagkameratene hans fra Cervélo.

Etter verdensmestertittelen i Geelong, eksploderte interessen rundt Grimstad-mannen. Da var både Lance Armstrong (eier av Team RadioShack) og Bjarne Riis (eier av Team Saxo Bank) på tråden.

Verken Hushovd eller hans manager ønsker å kommentere om disse to lagene fremdeles er blant World Tour-lagene som ønsker å bli oppdatert på rytterens framtid.

Det er på det rene at flere av lagene som ønsker seg 33-åringens tjenester satser stort på brosteinsklassikerne. Det er også et ubestridt faktum at det vil bli en del oppstyr under Tour de France rundt Hushovds framtid.

For det første er det ikke hver dag at en verdensmester funderer på å bytte lag. Dernest vet alle at det forhandles over en lav sko under Tour de France, på tross av at ingen overganger kan offentliggjøres før etter 1. august.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!