Gå til sidens hovedinnhold

Åtte måneder uten sykkel grunnet krasj

Veltet i februar, må holde seg unna sykkelen i 90 dager til.

I februar skrev procycling.no om sykkeltalentet Johan Esteban Chaves som krasjet stygt og skadet seg.

Han feilberegnet en sving, havnet utenfor veibanen og traff et trafikkskilt.

Les også: Supertalent på sykehus

Det er nesten fire måneder siden, men Esteban Chaves sliter fortsatt grunnet velten.

Han har ikke blitt bra igjen, og på fredag ble han operert som følge av krasjet i februar. Det er ventet at han nå må gå minst tre måneder til uten å benytte sykkelen.

Operasjonen tok ifølge El Tiempo, via velonation.com, sju timer, og Esteban Chaves må hvile de tre neste ukene som en følge av operasjonen.

– Vi måtte erstatte to ødelagte nerver rundt det høyre skulderbladet med nye og friske nerver. Det var en vellykket operasjon til rytterens fordel, forklarte doktor Gustavo Castro til El Tiempo, via velonation.com.

Likevel risikerer Esteban Chaves å komme fra operasjonen med redusert førlighet i høyre arm. El Tiempo skriver at han kan miste 30 prosent av førligheten i armen.

Den colombianske 23-åringen var før sesongen sett på som ett av verdens største sykkeltalenter. I 2011 vant han «ungdommens Tour de France», Tour l’Avenir, foran blant andre nordmannen Vegard Stake Laengen, som endte på fjerdeplass sammenlagt.

I år ønsket han å være på sitt beste til Giro d’Italia, hvor laget hans Colombia hadde fått frikort til å være med. Med skaden i februar ble det ingenting av det italienske treukersrittet for klatretalentet, og nå må han belage seg på nye tre måneder på sidelinjen.

Les også: Denne mannen vil bli historisk

Kommentarer til denne saken