Gå til sidens hovedinnhold

Åttende strake for Svindal

Det er en nesten imponerende statistikk alpinesset Aksel Lund Svindal har i slalåm i år.

Det som er synd er at statistikken er «imponerende» med negativt fortegn.

Svindal har kjørt åtte rene slalåmrenn i verdenscupen denne sesongen. Ingen av gangene har han klart å fullføre en finaleomgang og dermed tatt verdenscuppoeng.

Her feiler han
To ganger har han kjørt ut i første omgang. En gang har han kjørt ut i finaleomgangen. Og fem ganger har han kjørt så dårlig i første omgang at han ikke har kvalifisert seg for finaleomgangen.

Den femte gangen kom i søndagens renn i Kranjska Gora.

Med startnummer 31 kjørte han svakest av alle til da, og kom i mål 2,79 sekunder bak lederen. Like begredelig var det at Norges største slalåmhåp Lars Myhre lå på plassen foran Svindal.

Dermed ble det ingen finale for de to nordmennene.

Best i fartsdisiplinene
Aksel Lund Svindal har vært desidert best i utfor og super-G i årets sesong. I Storslalåm har han til tider kjørt bra, som igår da han hadde fjerde beste omgangstid i andreomgang.

I slalåm har det derimot vært rene sorgen. Det kan dessverre virke som om han ikke får opp tempoet i kroppen i omstillingen mellom lange svinger i fartsdisiplinene, til korte, kjappe svinger i de tekniske øvelsene.

Teten etter første omgang
Fire hundredeler skilte de fire beste i første omgang i slalåmrennet i Kranjska Gora søndag.

Det var før den italienske overraskelsesmannen Giuliano Razzoli kjørte ned til ledelse fra startnummer 21. Han plasserte seg 15 hundredeler foran da ledende Reinfried Herbst.

Øvrige nordmenn
Lars Myhre startet bare tre startnumre bak Razzoli. Men det ble tidlig klart at Myhre ikke hadde dagen. Allerede på første mellomtid hadde han tapt over et sekund til teten, og i mål var avstanden økt til 2,68 sekunder. Det ga til da desidert sisteplass.

Truls Ove Karlsen var den siste nordmannen i rennet. Han kjørte marginalt bedre enn Svindal og Myhre, men det holdt ikke til finaleplass for han heller.

Sluttresultater
Etter at finaleomgangen var kjørt uten nordmenn, var det franske Julien Lizeroux som kunne juble høyest. Han vant etter å ha ligget på fjerdeplass etter første omgang. Razzoli klarte ikke å forsvare ledelsen fra førsteomgang, men ble nummer to.

Tyske Felix Neureuther var sistemann på pallen.

NB. Det eneste godkjente slalåmrennet Aksel Lund Svindal kanskje har kjørt i år er i superkombinasjonen i VM . Da ledet han etter utfordelen og klarte å forsvare ledelsen til gull også etter slalåmrennet.

Hva synes du om nordmennenes prestasjoner i vår tidligere paradegren slalåm? Kommenter under.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday