Gå til sidens hovedinnhold

Aubynn: - Jeg siktet ikke

Strømsgodset var det beste laget, men 45 sekunder før slutt ødela en svenske dagen for drammenserne.

COLOR LINE STADION (Nettavisen): AALESUND - STRØMSGODSET 3-2:

- Jeg var trøtt på slutten av kampen, og da jeg fikk ballen siktet jeg ikke før jeg skjøt. Da jeg så ballen gikk inn, var det bare helt fantastisk.

- Nå er vi et skritt nærmere målet om å berge plassen i Tippeligaen, sier Jeffrey Aubynn til Nettavisen.

- Fantastisk venstrefot
AaFK-trener Per Joar Hansen var ikke like imponert over alt som Aubynn foretok seg mot Strømsgodset.

- Dette var hans dårligste kamp i AaFK-drakta, men han avgjorde med sin spisskompetanse. Han har en fantastisk venstrefot, mener Perry.

Se kongemålet her:

190268

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo

Kampen begynte spillemessig begredelig for de oransje. Hansen ville se Tor Hogne Aarøy og Håvard Sakariassen sammen på topp for første gang.

Dermed valgte Perry å starte i en 4-3-3-formasjon, men allerede i det 37. minutt gikk han tilbake til den vanlige 4-4-2, samtidig som han gjorde to (!) bytter.

- Jeg har aldri bytta to spillere så tidlig i en kamp før, men det fungerte ikke på banen og noe måtte gjøres, forklarer Hansen.

- Var det et signal på at 4-3-3 var et feil valg?

- Nei, vi har på øvd på det hele uka, og da har det sett bra ut, mener han.

Se høydepunktene her:

190271

Ydmyk Skiri
Sist serieomgang var Amund Skiri på rundens lag, men mot Strømsgodset var det den tidligere Vålerenga-spilleren - sammen med Diego Silva - som måtte ut i 1. omgang.

- Du må tro meg når jeg sier at det viktigste var at vi vant kampen. Det er mye viktigere for meg å spille i Tippeligaen neste år enn å fullføre oppgjøret mot Godset.

- Noe måtte i alle fall gjøres, og jeg spilte kjempedårlig, mener Skiri.

- Kan ikke prestasjonene dine ha noe med systemet å gjøre?

- Jo, kanskje. Jeg vil i alle fall ha en forklaring på hvorfor jeg ble tatt ut. Dessuten må vi ta en intern diskusjon hvorfor vi begynner i 4-3-3, når vi heller ikke har lykkes med denne formasjonen tidligere

Etter at AaFK la om kom laget mer med i kampen, men det stod likevel 1-1 til pause.

Diego Silva satte inn straffen i det 7. minutt etter at Tor Hogne Aarøy hadde blitt felt. 20 minutter senere kom Stian Ohr seg fri på høyresida og la inn til Peter Kovacs, som løpende stanget inn utligningen.

Ti minutter etter pause var superveteran Øyvind Leonhardsen på rett sted etter en Andreas Lie-utboksning, og ordnet 2-1 til gjestene på et volleyskudd.

- Handler om mål
Benjamin Kibebe ordnet 2-2 på en retur etter at Harald Gudmundsson traff i stolpekrysset på et frispark.

Deretter ebbet intensiteten i kampen ut, og det hele så ut til å være duket for poengdeling. Men i sluttminuttene satte innbytterene Keijo Huusko og Steffen Nystrøm hver sin store sjanse i tverrliggeren, før Aubynn avgjorde kampen 45 sekunder før tilleggstida var ute.

- Var dette et ran?

- Ran og ran. Fotball handler om å lage mål, konkluderer Jeffrey Aubynn.

Matchens lirare.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte