Uno-X inngikk en utstyrsavtale med Petter Northug i fjor høst. Nå blir samarbeidet avsluttet, meldte Adresseavisen tidligere lørdag morgen. Red Bull er foreløpig tause om sitt Northug-samarbeid.

Les mer: Avbryter Northug-avtale

Anders Aukland samarbeider også med Northug og bruker brillene hans. For han er helt uaktuelt å bryte avtalen med Northug, skriver NRK.

– Det som har skjedd er først og fremst veldig trist. Petter er en venn og en samarbeidspartner. I dette tilfellet er det vanskelig å si noe positivt om det han har gjort og identifisere seg med verdiene hans, men for meg blir det helt feil å ta avstand fra ham nå, sier Aukland til NRK.

Les bakgrunn: Northug bekrefter kokain-funn i eget hjem etter råkjøring

Trenger støtte og hjelp

Aukland forklarer til statskanalen at han mener Northug trenger støtte og hjelp, og ikke at folk tar avstand til ham.

– Jeg tenkte masse på dette i går kveld da nyheten ble kjent, og jeg bestemte meg ganske raskt for at det er nå jeg vil bruke brillene og støtte ham videre. Det er helt åpenbart for meg. Petter trenger støtte og hjelp, ikke at folk tar avstand fra ham, sier langløpsveteranen til NRK.

Petter Northug ble stoppet i 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 i Ullensaker torsdag. Han mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og det er tatt blodprøve. Hjemme hos ham ble det funnet kokain, bekreftet skistjernen på Instagram fredag.

Siktet

– Han er foreløpig siktet etter vegtrafikkloven. Vi har ikke gjort en ny vurdering av om det skal lages en ny og utvidet siktelse ennå, sier jourhavende politiadvokat Silje Bergsholm i Øst politidistrikt til NTB.

– Hvorfor gikk dere til aksjon mot leiligheten hans?

– Det kan jeg ikke si noe om utover at det er en vurdering som gjøres i hvert enkelt tilfelle med tanke på hva som mistenkes om ruspåvirkning, sier politiadvokaten.

Les også: Frida Karlsson: - Ikke den Petter jeg har lært å kjenne

Advokat Halvard Helle, som er Northugs forsvarer, skriver dette i en SMS til Nettavisen.

- Jeg viser til det Petter selv har lagt ut på Instagram og Facebook.