RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aukland må i retten for «idiotisk» råkjøring

Foto: Morten Holm/Scanpix
Langrennsløperen Anders Aukland blir fotgjenger i lang tid framover.

Han tråkket altfor hardt på gassen i slutten av juni og ble tatt i 144 km/t i en 90-sone.

Det er aftenposten.no som skriver at Aukland nå må møte i retten for å svare for seg etter råkjøringen.

- Det er bare å legge seg flat. Jeg tråkket litt for hardt på gassen. Det var rett og slett idiotisk av meg, sier sist vinters vinner av Birkebeinerrennet på Lillehammer.

Han møter i Follo tingrett torsdag. Der får han høre at politiet går inn for at førerkortet inndras i åtte måneder. I tillegg vil politiet legge ned påstand om 36 timers samfunnstjeneste for den populære langrennsløperen.

Da han ble stoppet i slutten av juni vedtok han boten på stedet, men i og med at det er snakk om en svært grov fartsovertredelse, ble ikke saken avgjort med et forenklet forelegg.

Han kommer til å få dom i tilståelsessaken torsdag, og til han får igjen førerkortet må han stole på gode kolleger og venner i langrennsmiljøet og ei snill kone når han skal ta seg rundt. I tillegg sier han selv at han kommer til å bruke rulleskiene mye resten av sommeren og til høsten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere