*Nettavisen* Sport.

Aukland på 3. i Vasaloppet

Foto: ULF PALM/SCANPIX

Etter ni mil og nesten fem timer måtte Jørgen Aukland likevel kjempe mot tidelene for å sikre tredjeplassen i Vasaloppet.

04.03.07 15:38

Oskar Svärd vant søndag verdens eldste og lengste turrenn, Vasaloppet, i Sverige. Han spurtslo sin svenske landsmann Jerry Ahrlin på oppløpet, og tok sin tredje seier i det berømte rennet.

Jørgen Aukland ble beste nordmann i Vasaloppet, som av naturlige årsaker er overrepresentert av svensker. Han kom i mål på samme tid som Jörgen Brink, best husket for kollapsen i VM-stafetten i 2003, men kun fordi den offisielle klokka ikke teller tideler. Med tiden 4.44, 05 timer ble det søndag tredjeplass på Aukland, tross et helhjertet forsøk fra Brink på å kaste seg foran nordmannen.

- Det var liksom greit i dag. De to før meg var rett og slett bedre enn meg i dag, sier Jørgen Aukland til langrenn.com. Til tross for at han var fornøyd med tredjeplassen legger ikke Aukland skjul på at det var seieren han gikk for.

- Jeg har trent på dette lenge, så litt surt er det selvfølgelig, men jeg fikk det litt på slutten og det var lite jeg kunne gjøre.

Norge hadde tre løpere blant de ti beste. John Kristian Dahl og Anders Hallingstad kom på henholdsvis sjuende- og niendeplass. Hallingstad ledet rennet ved siste mellompassering.

Sjur Børsheim lå på andreplass ved fjerde og femte mellompassering, men hadde ikke mer å gi mot slutten, og havnet på en 148. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.