*Nettavisen* Sport.

Austevoll i Trondheim

Foto: Hesteguiden.com

Det er ikke ofte Gunnar Austevoll tar turen til Leangen en mandagskveld. Sjekk våre V5-tips.

14.05.12 10:32

Etter en fantastisk helg på Bjerke, må det være lov å si at det er tilbake til hverdagen denne mandagen. Med lunsjtrav på Bergen travpark og dobbel V5 på Leangen er det imidlertid spillemessig interessant og det kan ligge fine penger i luften på Leangen.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Distanse og motstand passer
12 Frenchwoman tar turen fra Østlandet og har en skreddersydd oppgave i den første A-avdelingen som er et stayerløp for varmblodshester. Hoppa som trenes av Anders Langerud har overlegen kapasitet i dette feltet, og unngår hoppa galoppen må det være en topp vinnersjanse sammen med Gunnar Austevoll. Hoppa tåler å gjøre det meste av grovjobben selv og møter betydelig enklere motstand enn i sine siste løp. Vi kan nesten ikke se Frenchwoman tape dette løpet og hoppa blir vår soleklare banker i V5A-spillet.
Rangering V5-1A: A: 12 B: 6-2 C: 5-3-7-8-10-1-9-4-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Treåring med evner
Leangens mangeårige trenerchampion Jomar Blekkan har ei flott treårshoppe i 9 Nora's Photogenic som kommer ut i V5-3. Etter å ha galoppert seg vekk fra det som kunne ligne en seier tredje sist, har hoppa levert to solide seiersløp i sine to siste starter og er under rivende utvikling. Hun står riktignok på 20 meter tillegg i kveld, men motstanden er stort sett den samme som i seiersløpene og holder hoppa seg på beina skal dette være en fin vinnersjanse. Vår V5B-banker i et utfordrende B-spill.
Rangering V5-3B: A: 9 B: 8-1-2 C: 5-6-4-3-7

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi syns det var riktig fin stil på 5 Lykkje Svarten i seiersløpet sist. Travet fint den dagen og holdt koken flott til mål. Det er trolig bra tetsjanse igjen her sammen md Atle Solhus og ny seier er ikke utenkelig.

4 Fjord Elda står 40 meter bedre til kontra sist, men burde vel strengt tatt vunnet. Som søster til bergenshesten Fjord Vikki, er det lite å si på farten, men orken er det itt mer tvil rundt. 2 Tao Elda debuterte med en fin seier på Biri og må regnes på den prestasjonen. 12 Ødeli Blessen var toer i langt tøffere selskap enn dette sist. Passes nå. 6 Thara Blessa har bra fartsressurser, men litt tvilsom ork.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 4-2-12 C: 6-11-14-3-7-15-1-8-10-13-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-3A - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Jomar Blekkan opp igjen bak 1 Joker Boti og da setter vi hesten først i dette langløpet. Her får trolig Blekkan overta teten på et tidig tidspunkt, og da skal dette dreie seg om en fin vinnersjanse.

6 Noustiti gjorde en flott norgesdebut på Leangen for tre uker siden og vant lett. Står20 meter tøffere inne i dette løpet kontra Joker Boti, men skal selvsagt regnes med vinnersjanse igjen. 4 Glad X.T. er i toppform nå, og klaffer det litt med posisjonene underveis kan seieren komme.
Rangering V5-3A: 1 B: 6-4 C: 5-4-2-7

HTML EMBED

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Vi hadde feeling for 3 Play Online sist, og det er ikke helt utenkelig at det var seieren som glapp ga galoppen kom midt i den siste svingen. Hesten holder vesentlig bedre form enn det programraden gir inntrykk av og vi gir et sjanseartet vinnertips.

En offensiv Magne Olsen kjørte seg til tet runden fra mål med 9 Rico Lundager i årsdebuten og fireåringen vant såre enkelt. Løp i kroppen har garantert gjort godt, kan selvsagt vinne igjen. 6 Yankee Hall gjorde en solid debut på Leangen og holdt strålende fra dødens. Kan vinne her. 5 Pearl Princess vant sikkert fra tet sist. Litt tøffere imot her, men kan vinne igjen. 10 Dominik De Champs er god nok, men galoppene kommer tett for tiden.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 9-6-5 C: 10-2-8-11-4-7-1

HTML EMBED

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
En klart forbedret 5 Pave Loma var klart forbedret igjen sist, etter et par middelmådige innsatser. Hoppene har fått 20 meter godtgjørelse i dette løpet og oppgaven ser flott ut på forhånd.

4 Kolnes Germa har gjort det svært bra det siste året og avsluttet flott i monte sist. Også denne hoppa har fine betingelser her. 1 Ivers må smyge med, det får han fra innersporet. Vinnerstinget er kanskje ikke veldig fremtredende, men formen er på topp. 10 Skauga Tor er en bra hest som har fått løp i kroppen etter pause. 3 Marmorjenta viste endelig litt fremgang sist etter en rekke skuffende løp.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 4-1-10 C: 3-2-7-8-9-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-4B/DD-1- Varmblodshester. 2640 meter autostart.
5 Moni Strong har hatt utur i sine siste løp, og formen er klart bedre enn raden. Holdt flott til femte etter tøft løp nest sist, sist ble det galopp. Den lange distansen er trolig bar en fordel for den flotte fireårshoppa til Jan Lyng. '

8 Tanita's Broadway er også bare fire år, og Garberg-hesten var ikke langt bak gode Crusow sist. Hesten er rask fra start, men vi savner kanskje det lille ekstra nedover oppløpet. Uansett seiersaktuell her. 1 Markus Hastrup er reisefølge til Frenchwoman og har ålreit form. Har møtt bedre hester enn dette sørpå og skal være blant de bedre her.

2 Fischer Gold liker langløp, men formen er uviss nå. 6 Noah Cæsar skuffet i Leangen-debuten, men skal ikke avskrives i et åpent løp.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 8-1-2-6 C: 11-12-3-10-9-7-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Strålende årsdebut av 7 Snonsøy Elda og fra et perfekt springspor i volta, så bærer det trolig til tet igjen sammen med Atle Eggan. Vant med over 30 meter i årsdebuten og er neppe dårligere med løp i kroppen. Topp vinnersjanse.

9 Jærvsørappa er nok ikke mye dårligere på fart, men Blekkan-hoppa galopperer tett for tiden. Feilfritt utfordrer hun favoritten. 2 Vik Jerva var klart slått av favoritten sist, men er i fremgang. 5 Dosa kan mye, se opp. 4 Blikkstra var bra til seier sist, men et trangt startspor trekker ned her.

12 Yr Sokken har fått løp i kroppen, og kan være en outsider her. 13 Bergmino er i knallform og har neppe vært bedre. Åpent løp bak den store favoritten.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 9-2-5-4 C: 12-13-11-6-1-8-15-14-10-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.