Gå til sidens hovedinnhold

Austnes klar for Viking

Aalesunds ettertraktede midtbanespiller Joakim Austnes er enig med Viking.

Austnes, som scoret fem mål på 24 kamper for Aalesund fra sin vingposisjon denne sesongen, er enig med Viking om en kontrakt som gjelder fra 1. januar til ut 2012-sesongen.

- Han er enig med Viking. Kontraktsignering og den medisinske testen gjenstår, men Austnes meddelte AaFk tirsdag kveld at han ønsket å spille for Viking. Det gjorde at vi gjorde det vi kunne for å komme til enighet med Viking, bekrefter Aalesunds daglige leder Henrik Hoff.

Les flere Tippeliga-nyheter her

Betaler seks mill.
Etter det TV 2 Sporten erfarer, betaler Viking mellom fem og seks millioner kroner i overgangssum for den offensive midtbanespilleren.

Flere klubber har hatt Austnes på ønskelisten, og i sommer kom Rosenborg med en henvendelse til Aalesund.

- Rosenborg kontaktet oss i det forrige overgangsvinduet, men Viking var den klubben som var mest konkret, opplyser Hoff.

Viking-trener Uwe Rösler er godt fornøyd med at vingen valgte Viking.

- Han kan spille på begge kanter, og være et alternativ til Allan Gaarde, Razak Pimpong og Alexander Ødegaard, sier tyskeren til TV 2 Sporten.

Les flere fotballnyheter her

- Norges mest spennende spiller
Sportsdirektør Egil Østenstad er strålende fornøyd med å ha sikret seg signaturen til 24-åringen.

- Joakim er en av Norges mest spennende offensive spillere. Han blir et meget godt tilskudd på Viking-stammen, sier han til Vikings egen hjemmeside.

- I tillegg til å lage mål selv er også Austnes en ypperlig tilrettelegger. I en klubb som Viking vil Austnes få brukt sine gode egenskaper flittigere, fortsetter han.

Og selv om Austnes nå er klar for Viking, har Østenstad ikke avsluttet jakten på forsterkninger før neste sesong. Klubben ønsker seg blant annet en ny høyreback, keeper og angriper.

Jager ytterligere forsterkninger
- Vi jobber fortsatt videre med flere spillere, og håper at flere brikker kan falle på plass i tiden som kommer, forteller han.

Joakim Austnes har spilt for Aalesund siden 2000-sesongen. Han hadde opprinnelig ett år igjen av sin kontrakt på Color Line Stadion.

Les flere sportsnyheter her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis