RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Australsk rytter dopingtatt

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Vant fjerde etappe i kinesisk ritt - testet positivt.

Deon Michael Locke er navnet.

En 24-åring som sykler for laget Champion System. Det er et kontinentalmannskap som er basert i Hong Kong, og blant annet har superveteranen Jaan Kirsipuu på lønningslisten.

Rytteren har levert en positiv A-prøve for det forbudte stoffet fentermin. Preparatet går også under navnet metylamfetamin og blir klassifisert som et narkotikum.

Fentermin kan også benyttes som et appetittdempende middel.

Locke avla sin positive dopingprøve den 23. oktober. Da konkurrerte han under Tour of Hainan, der han vant den fjerde etappen.

- UCI har informert den australske rytteren Deon Michael Locke om at han er suspendert inntil videre. Avgjørelsen ble gjort på bakgrunn av en rapport fra det WADA-akkrediterte laboratoriet i Beijing, baserte på funn av fentermin i en urinprøve han avla i løpet av Tour of Hainan.

Rytteren forblir utestengt inntil disiplinærhøringen mot ham finner sted. Locke har rett til å kreve at også B-prøven blir analysert.

24-åringen har tidligere syklet for Panasonic og Ride Sport Racing. Han ble nummer tre under Tour of Thailand i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere