*Nettavisen* Sport.

Austria på tabelltoppen før vinterpausen

Sigurd Rushfeldt og hans Austria Wien overvintrer på tabelltoppen i østerriksk eliteserie etter 1-0 mot Salzburg søndag.

Tittelforsvareren innledet høstsesongen dårlig, men avsluttet den meget sterkt. Byrival Rapid Wien ble passert og er henvist til 2. plass med tre poengs margin.

Etter at Rushfeldt og Thorstein Helstad de siste helgene har budt opp til målfest, satt vinnermålet langt inne søndag. Da det kom, var det som et selvmål – som kanskje ikke var mål i det hele tatt.

Et hjørnespark fra Vladimir Janocko i det 77. minutt ble nikket mot eget mål av Salzburg-spilleren Thomas Winklhofer. På streken sto Thomas Hässler som headet ut, men dommeren mente at ballen hadde vært inne.

Hjemmespillerne protesterte kraftig, men til ingen nytte. Målet ga gjestene alle poengene. Rushfeldt var en av kampens forgrunnsfigurer og hadde flere gode sjanser. Blant annet holdt han på å score etter en fin soloprestasjon ti minutter før pause, men keeper Heinz Arzberger avverget.

Hjemmelagets største sjanse kom ved Hässler i slutten av 1. omgang. Verdensmesteren fra 1990 sendte et frispark i stolpen.

Helstad spilte 53 minutter søndag, mens Rushfeldt ble byttet ut på overtid. Etter høstsesongen er Rushfeldt nummer to på måljegerlista i Østerrike med 14 seriemål, mens Helstad har tre scoringer.

Petter Rudi var ikke på banen søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.