Gå til sidens hovedinnhold

Avaldsnes knuste VIF

Magnusdottir herjet da Avaldsnes tok seg til historisk cupfinale.

AVALDSNES - VÅLERENGA 5-1:

Da Avaldsnes tok i mot Vålerenga til cupfinale i Norgesmesterskapet i fotball lørdag ville resultatet bli historisk uansett hvem som stakk av med seieren.

Ingen av lagene har noen gang vært i en cupfinale tidligere.

Vålerenga håpet å kunne toppe sitt 100-årsjubileum med en cupfinale for kvinnene, men det skulle Holmfridur Magnusdottir sette en stopper for.

Med fire scoringer og én assist ble Oslo-laget sendt tilbake til hovedstaden med 5-1 i bagasjen og Avaldsnes var klare for sin første cupfinale.

- Det skal bli fantastisk moro å spille cupfinale. Det er imponerende at vi klarer å nå finalen allerede vår første sesong i Toppserien, og det er moro å få vist oss fram på direktesendt tv, sier en glad Roar Wold, hovedtrener for Avaldsnes, til Nettavisen.

- Vi får to tidlige mål og skaper mange målsjanser. Vi spiller Vålerenga fullstendig ut, sier Wold.

To mål på to minutter
Avaldsnes tok kontroll på kampen fra start og Vålerenga hadde lite de kunne stille opp med.

Allerede etter ni minutter satte den islandske midtbanespilleren inn 1-0 for hjemmelaget etter en perfekt pasning fra brasilianske Debora.

To minutter senere var islendingen på farten igjen. Denne gangen tok hun med seg ballen fra midtbanen og fyrte av en kanon fra 16 meter som gikk rett i nettaket.

Avaldsnes kontrollerte kampen fullstendig, og fem minutter før pause tar Magnúsdottir rollen som regissør. En flott pasning fra islendingen finner Debora som setter ballen i mål med hodet bak keeper Caroline Knutsen i Vålerenga-målet.

Redusering på overtid
Den andre omgangen startet hakket verre enn den første for Oslo-laget.

Etter to minutter sender VIF-stopper Ingrid Søndenå en pasning rett i beina på Magnúsdottir drar med seg Søndenå ned mot dødlinja før hun drar en enkel finte og setter ballen i nærmeste hjørne.

Magnúsdottir nøyet seg ikke med tre mål og kort tid etterpå skulle hun gjøre noe med dette.

En lang pasning gikk over hele Vålerengas forsvar, og der lurte naturligvis Magnúsdottir som enkelt rundet keeper og satte inn sitt fjerde for dagen.

På overtid fikk Vålerenga satt inn reduseringen ved Ina Skaug, men det endte 5-1 til Avaldsnes som kunne juble for en historisk cupfinaleplass.

Søndag spilles den andre semifinalen i årets Norgesmesterskap i fotball for kvinner mellom Stabæk og LSK Kvinner klokken 15.00.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken