Avaldsnes har fått en knalltøff start på sesongen med null poeng på de tre første kampene.

Det skal sies at Karmøy-laget har møtt tøff motstand i form av Vålerenga, Sandviken og LSK Kvinner. Og nettopp det er noe av grunnen til at trener Thomas Dahle ikke bekymrer seg nevneverdig.

- Vi har spilt tre kamper som har vært nyttige for oss, og det har vært viktig. Selv om det har vært dyrekjøpt lærdom så er det viktig for oss nå å få mer spilletid på de yngste. I tillegg handler det først og fremst om å tette igjen bakover. Vi har jo sluppet inn elleve mål på tre kamper, sier Dahle til Nettavisen.

- Det ser jo litt stygt ut når vi møter tre av de fire antatt beste, men jeg håper og tror at vi er kapable til å i hvert fall være med å kjempe like bak topp tre-fire, fortsetter han.

Les også: Rundens lag i Toppserien: Runde 3

- Flere jevne kamper enn tidligere

I den tredje runden ble det 2-3-tap for LSK Kvinner i en kamp Dahle mener de fort kunne fått med seg mer fra med litt mer tur. Han så imidlertid bedre takter fra sitt mannskap.

- Vi synes selv mot LSK, da vi la om på formasjonen, at selv om vi slapp inn tre mål så fikk vi en bedre struktur og kontroll. De to siste målene LSK scorer er jo en konsekvens av personlige feil i frispillingfasen. Så vi synes at vi så bedre og tryggere ut. I tillegg scorer vi to mål på dem, så med litt mer dyktighet og tur så hadde vi nok fått med oss ett poeng mot LSK. Vålerenga og Sandviken skaper jo elleve, tolv målsjanser mot oss, LSK skaper fem. Jeg mener selv det er fordi vi ligger i tydeligere rammer og er flinke til å verne om eget bakrom og i boksen, så vi føler at vi har en bedre defensiv trygghet enn i de to første kampene, sier Dahle.

Til tross for at det til nå har blitt tre tap mot tre av de fire største gullkandidatene, tror Dahle at Karmøy-laget uansett ikke vil få det enkelt i møtene med de resterende lagene.

Les også: Torp etter sesongåpningen i Toppserien: - Ser ingen grunn til at det blir mindre spennende i år

Før 2020-sesongen gikk Toppserien ned fra tolv til ti lag. Det grepet mener Avaldsnes-treneren har vært avgjørende for kvaliteten på serien.

- Jeg tror egentlig ikke det er noen lette kamper i Toppserien akkurat nå. Nå er det ti lag og det mener jeg har vært en genistrek, for da øker kvaliteten, i tillegg til at kravene til alle blir større. Det gjør at det blir flere jevnere kamper enn når det var tolv lag, sier Dahle.

Hjemvendt landslagsprofil

En det er knyttet store forventninger til denne sesongen er landslagsspiller Karina Sævik, som overrasket de aller fleste da hun meldte overgang fra den tyske storklubben Wolfsburg.

- Det var veldig positivt for oss, selvfølgelig. Vi fikk høre om at det kunne være mulighet og da står vi der med åpne armer og tar imot en så stor og ikke minst lokal profil. Det er jo kjempebra for oss, sier Dahle.

- Det er overraskende at det ble sånn, men det har jo litt med pandemien og tilværelsen i de andre ligaene hvor det er veldig begrensa hva de kan gjøre. Du ønsker selvfølgelig å spille fotball på det høyeste nivået i England, Tyskland eller Spania. Men når du lever veldig isolert og egentlig ønsker å være en del av kulturen, i tillegg til at du blir hindret av å få besøk av familie og kjæreste, så jeg skjønner at flere nå ønsker seg tilbake, sier han.

På Norges nasjonaldag ble det klart at Sævik vendte hjemover, og Dahle mener hun har klart seg bra så langt, selv det har vært en tøff start på sesongen. Han tror imidlertid at ting vil bli langt bedre når Sævik har blitt enda bedre kjent med lagkameratene - og motsatt.

- Hun trengte den kampen mot Sandviken etter å ha sittet i karantene og ikke gjort så mye. Det var en vanskelig kamp å starte i, og så må jo vi bli kjent med henne og hun bli kjent med oss. Mot Lillestrøm synes jeg hun gjør en god figur, spesielt i den andre omgangen er hun delaktig. Hun er jo et angrepsvåpen alene egentlig, så det skal bli spennende når vi får satt ting enda bedre. Da vil nok både Karina og resten av laget fremstå enda bedre, sier Dahle.

Les også: Har sprudlet i sesongåpningen: - Det gir oss en liten boost

Ung tropp

Det er ikke bare Sævik som er verdt å se opp for hos fjorårets serietreer. 20 år gamle Olaug Tvedten ble i fjor tatt ut til samling med det norske A-landslaget, og hun er også med på landslagssamling nå i forbindelse med treningskampene mot Sverige og Nederland.

- Olaug har tatt store gjennom sesongen i fjor og stabilisert seg på et høyere nivå enn tidligere. Hun viser at hun er en meget god fotballspiller. Både relasjonelt, strukturelt og individuelt er hun på et nivå som er meget høyt. Jeg mener helt klart at når tiden er inne så vil hun ta steget ut i en større liga, det er jeg sikker på, sier Dahle.

I den siste kampen mot LSK fikk også tre 17-åringer i Selma Løvås, Kaja Olsen og Irene Dirdal muligheten fra start. I tillegg ble 15 år gamle Cille Nilsen byttet inn med en halvtime igjen av kampen.

Emma Endresen (17), Kristina Svandal (17), Malin Røyset Johannesen (17) og Sandra Østenstad (17) har også alle fått sjansen til å vise seg frem i løpet av de tre første rundene.

- Vi har jo endret litt profil fra i fjor da vi hadde litt større profiler som (Clare) Polkinghorne, (Katrina) Gorry, Rasheedat Ajibade og Elise Thorsnes, til at vi nå har flere lokale 16-17-åringer som får muligheten. Så det vil ta litt tid å bygge opp det laget igjen, vi er nok ikke på det nivået som vi var på i fjor. Da var vi jo med å kjempet om gullet frem til siste kamp, så vi er nok ikke der nå. Men at vi er et lag som forhåpentligvis i hvert fall er med å kjempe like bak dem topp tre-fire, det håper og tror jeg at vi skal, avslutter Dahle.

Nå er det som nevnt landslagspause. Norge tapte 0-1 for Sverige på torsdag. Tirsdag 15. juni står Nederland for tur.