Uno-X inngikk en utstyrsavtale med Petter Northug i fjor høst. Nå blir samarbeidet avsluttet, melder Adresseavisen.

- Vi inngikk en avtale med Northug og så frem til det samarbeidet, og nå innser vi at nok Petter må konsentrere seg om andre ting. Avtalen vil innen kort tid bli avsluttet, sier sykkelsjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, til avisa.

Les også: Northug får støtte av lillebror Tomas: – Kom hjem nå

Petter Northug ble stoppet i 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 i Ullensaker torsdag. Han mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og det er tatt blodprøve. Hjemme hos ham ble det funnet kokain, bekreftet skistjernen fredag.

Var trener samme dag som han ble stoppet av politiet

Torsdag var Northug instruktør på Trysil Sommerskiskole. Denne sommerskiskolen er for barn og unge i alderen 11 til 18 år.

Dette er samme dag som han ble stoppet i fartskontrollen, av politiet ved Ullensaker, og målt til 168 km/t. Det foreligger mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Petter Northug var instruktør hos Trysil Sommerskiskole hele torsdag. Han gjorde en utmerket jobb. Dette var syvende året han var instruktør på sommerskiskolen, sier arrangementansvarlig for Trysil Sommerskiskole, Svein Skarpmo, i en uttalelse til Nettavisen.

Skarpmo vil ikke kommentere saken noe mer utover dette.

XXL vil revurdere

XXL er en av de største forhandlerne av Petter Nortugs sportsbrillemerke, med navn «Northug».

Pressekontakt i XXL, Marte Ramuz Eriksen, sier dette i en uttalelse til VG:

– Det er en alvorlig sak. Men det er for tidlig for oss i dag å konkludere eller kommentere hva vi vil gjøre, sier Eriksen til VG.

– Når vil dere avgjøre dette?

– Det er for tidlig å si noe om – men det er jo trist. Men man må gjøre en grundig vurdering av saken. Det fortjener alle.

- For tidlig å ta noen vurderinger

Petter Northug har også en eksisterende sponsoravtale med Skiforbundet, som dreier seg om at merkevaren «Northug» leverer sportsbriller til støtteapparat, trenere og smørere. Den avtalen varer i utgangspunktet til 2022. I tillegg har flere utøvere på landslaget egne avtaler med Northug.

- Vi ble informert om saken i går kveld. Det er altfor tidlig å ta noen vurderinger rundt den avtalen nå. Vi tar beslutninger senere, sier langrennsjef i skiforbundet, Espen Bjervig, til Nettavisen.

Espen Bjervig synes hendelsen med Northug er tragisk.

- Vi tar avstand fra all bruk av narkotika og kjøring i påvirket tilstand. Samtidig er det også en person oppi det hele det er tragisk for. Vi må se om vi kan hjelpe og støtte han, sier Bjervig.

Red Bull tause

Energidrikkprodusenten Red Bull vil ikke uttale seg om hvorvidt avtalen med Petter Northug videreføres.

– Vår kommentar er at Petter Northug er en usedvanlig talentfull idrettsutøver, som har vært en venn av Red Bull i mange år. Han har innrømmet at han har begått alvorlige feil som han vil ta ansvar for, skriver kommunikasjonssjef Thea Moen i Red Bull Norge i en tekstmelding til NTB.

– Kommer dere til å videreføre avtalen med Northug?

– Dette er det vi har som kommentar, fikk NTB til svar.

Northug har hatt en avtale med Red Bull siden 2009. Da Northug ble dømt for ruspåvirket kjøring i 2014 valgte selskapet å fortsette samarbeidet med den tidligere skiløperen.