*Nettavisen* Sport.

Avfeier spørsmål om mulig Brann-exit

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Roald Bruun-Hanssen nekter for at han har vurdert å trekke seg fra jobben.

06.11.13 17:40

BERGEN (Nettavisen): Onsdag ble det altså klart at Rune Skarsfjord er ferdig som Brann-trener med umiddelbar virkning.

Det skjer altså bare noen måneder etter at han forlenget kontrakten med rødbuksene ut 2016-sesongen.

Bergensklubben har ikke vunnet en eneste kamp i høst, og vi må helt tilbake til 30. august for å finne forrige trepoenger. Ifølge Bergensavisen er stemningen blant supporterne fortsatt kaotisk, og avisen skriver at supporterne krever daglig leder Roald Bruun-Hanssens avgang fra klubben.

Men på spørsmål fra Nettavisen om han har vurdert å trekke seg fra stillingen, svarer Bruun-Hanssen kontant nei.

- Hvorfor?

- Svaret på det spørsmålet er nei.

- Har du ikke refelektert [Bruun-Hanssen avbryter] ...

- Svaret er nei.

- Hvorfor har du ikke tenkt på det?

- Jeg har en jobb å forholde meg til, og jeg har et styre å forholde meg til, og administrasjonen og den grupperingen med mennesker som er rundt meg. Så lenge jeg har en jobb å gjøre, forholder jeg meg til det.

- Hvorfor er du rett mann videre?

- Det må du spørre styreleder om.

- Du forlenget i sommer kontrakten hans til 2016. Angrer du?

- Nei. I den situasjonen som var i sommer, var min oppfatning at å gi ham støtte ville hjelpe ham til å løfte oss. Da ville kontinuiteten være en suksessfaktor. Men i fotball, når resultatene går imot, må man vurdere om man klarer å nå de langtidsmålene man har satt seg. Vi har støttet Rune. Jeg har støttet Rune og mener at han kunne ha gjort en god jobb for oss. Samtidig respekterer jeg valget hans, sier Bruun-Hanssen.

Styreleder Mette Nora Sætre har heller ikke vurdert å trekke seg som styreleder.

- Det har jeg ikke. Nå jobber styret ufortrødent videre ut den perioden vi er valgt til å sitte. Valgkomiteen er i arbeid, og vi skal ha årsmøte i februar, så får vi se hva som skjer. Det jeg har sagt til valgkomiteen, er at hvis jeg passer inn i deres kabal, vil jeg gjerne være med i deres styre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

I Skarsfjords pressemelding retter den avgåtte treneren en pekefinger til Bergenspressen.

«Og da spesielt den ene lokalavisen. Dekningen av undertegnede de siste 14 til 15 månedene har vært en trist opplevelse» skriver Skarsfjord i pressemeldingen.

Roald Bruun-Hanssen sier følgende om Skarsfjords kommentarer.

- I første omgang er det definitivt Rune Skarsfjord som har vært mest i fokus og har vært utsatt for mest kritikk. Rune føler det sånn selv, og jeg følger ham langt på vei i at media – i en del sammenhenger – går for langt og kanskje blir påvirket av hverandre. En del av de påstandene som kommer, er ikke fullt og helt korrekt og tas kanskje ut av en sammenheng, og det bildet som da framstilles, gir ikke det rette bildet av situasjonen, sier Branns sportslige leder.

- Skal man få bukt med sånne ting, må man ta hver sak der og da og diskutere dette med media. Det er veldig krevende, og for Rune, i hans rolle, blir det vanskelig å håndtere. Du må forsvare deg hver eneste dag. Vi andre må kanskje gjøre det hver 14. dag, mens Rune har måttet gjøre det hver eneste dag siden sommeren, sier Bruun-Hanssen.

Skarsfjord forteller i pressemeldingen at han egentlig ønsket å fortsette, men at ytre omstendigheter har fått ham til å konkludere med at det er best å gi seg.

«Jeg har i utgangspunktet svært lyst til å fortsette og jeg er overbevist om at jeg er en av de som kunne fått klubben videre opp mot toppen. Jeg har også opplevd stor støtte fra ledelse og samarbeidspartnere. Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side. Grunnen til at jeg ikke venter til etter sesongen er ferdigspilt, er respekt for spillere og de Brann-tilhengerne som kommer på Stadion på søndag for å støtte klubben. Som klubb kan vi ikke be folk komme på Stadion, for å så servere en stemning slik som mot Hønefoss,» skriver Skarsfjord.

Her er hele pressemeldingen fra Rune Skarsfjord.

Brann befinner seg på åttendeplass i Tippeligaen én runde før sesongen tar slutt. Laget kan som best bli nummer sju og som dårligst nummer ti. Bergensklubben har spilt sju strake seriekamper uten seier.

MER OM SKARSFJORD-EXITEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag