Gå til sidens hovedinnhold

Avgjorde med tidenes første

ASPMYRA (TV 2 Nettavisen): Kristoffer Paulsen var den eneste i Glimts startoppstilling uten scoring. Men det var før lørdagens skjebnekamp.

BODØ/GLIMT – KONGSVINGER 4-0: – Herregud så herlig, utbryter Kristoffer Paulsen til TV 2 Nettavisen like etter kampslutt.

Høyrebacken er langt fra den mest profilerte spilleren på Bodø/Glimt. Ei heller den mest målkåte. Alle utespillerne som startet for Glimt var registrert med scoringer utenom Paulsen.

Timingen for debutmålet var ikke akkurat dårlig. 18 minutter ut i kampen fikk han stå alene på 7 meter og stange et hjørnespark i mål. 2-0.

- Jeg skulle vært med fram på hjørnespark oftere, smiler han.

Innøvd
Hele denne sesongen har Paulsen blitt holdt igjen bak på hjørnespark.

- I dag spilte ikke Håvard Halvorsen, derfor fikk jeg være med fram. Vanligvis blir jeg holdt igjen bak for å bruke farten min, sier den tidligere U-landslagsspilleren.

Når Paulsen for en gangs skyld ble sluppet fram på et hjørnespark var planen klar.

- Jeg pratet med Stig Johansen om hvordan jeg skulle løpe og hadde en avtale med Andrè Hanssen på forhånd, fortsetter en sprudlende Paulsen.

- Kniven på strupen
Bodø/Glimt åpnet kampen med spill som ikke er vist på Aspmyra på lange tider. Rollene fra forrige lørdag var totalt byttet om, og Glimt viste at det tross alt er forskjell på Tippeliga og 1.divisjon. Allerede etter tretti minutter hadde hatt Glimt åtte hjørnespark og ledet 2-0.

- Åpningen var bare enorm, sier kaptein Johansen.

Han får støtte av Runar Berg:

- Det tidlige målet gir oss trua. Vi hadde kniven på strupen og da klarer vi å hente fram litt ekstra.

Reiste seg
Berg fikk æren av å sette inn det siste målet i norsk seriefotball denne sesongen da han laget 4-0 på overtid.

- På 3-0 var det avgjort, mener Berg.

Veteranen ble tatt av banen forrige lørdag etter svake prestasjoner, og trener Øystein Gåre la ikke skjul på at Berg presterte under pari. Den tidligere Rosenborg-spilleren reiste seg i returoppgjøret. Nå advarer han mot å ha for store forventninger til neste sesong.

- Klubben skal ikke ha målsetning om å være blant de to-tre beste.

Likevel:

- Vi viste i forrige sesong at det er mulig å kjempe helt i toppen, legger han til.

-Jeg betyr ingenting
Kampen mot Kongsvinger var spesiell for trener Øystein Gåre. Han ledet Glimt for siste gang.

- Dette var veldig bra for klubben, min person betyr ingenting oppi dette.

Den sindige treneren innrømmer uansett at det var deilig å reise seg etter den skuffende kampen forrige helg og sesongavslutningen.

- Forrige helgs kamp var flau. Det var godt å få bevist for fotball-Norge at vi ikke er så dårlige som vi har vist den siste tiden, avslutter Gåre.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger