Edinson Cavani (33) gjorde et nytt viktig innhopp da Manchester United møtte topprivalen Leicester i Premier League nylig.

Han scoret over 340 mål i europeiske toppligaer før han ankom den engelske storklubben. Men Cavani kunne vært der mange år tidligere. Dersom stjernespissen hadde fått det som han selv ville, kunne han vært United-spiller allerede for over seks sesonger siden.

The Sun mener nemlig å vite at Cavani innrømmet dette overfor tidligere Manchester United-stjerne Wayne Rooney da Uruguay hadde slått England 2-1 under VM-sluttspillet i Brasil.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

De to stjerneangriperne ble avbildet mens de byttet drakter etter oppgjøret. Rooney scoret Englands mål, men to Luis Suárez-fulltreffere ga Uruguay alle poengene i gruppespillskampen.

Lunkent United

Cavanis spilleragenter skal ha opprettet kontakt med Manchester United omtrent på samme tid, men de røde djevlene virket ikke like interessert i et samarbeid som spilleren selv.

Dermed ble det ikke noe av en overgang til Old Trafford på det tidspunktet.

Trolig ville PSG krevd en stor overgangssum for spissen som ankom Parc des Princes fra Napoli bare et år tidligere.

Rett tre uker etter høstens engelske sesongstart ble Cavani-overgangen til United omsider til virkelighet. Den første uka i oktober skrev han under for én sesong med klubben.

Avtalen med PSG var da utløpt, etter 301 kamper og hele 200 scoringer i løpet av sju år for pariserne.

Siden da har 33-åringen gjort seg bemerket i sin nye drakt ved flere anledninger.

Solskjær: - Bør starte

Selv om United-manager Ole Gunnar Solskjær for det meste har brukt ham som innbytter foreløpig, legger ikke nordmannen skjul på at Cavani har en viktig rolle i laget.

- Han er definitivt en spiller som bør starte. Du kan ikke klassifisere en spiller med hans kvalititeter på andre måter. Jeg stoler på ham, og det er et poeng at vi har god konkurranse om plassene. Men han kommer antageligvis til å starte flere kamper framover, siteres Solskjær på av Sky Sports.

Les også: Carragher med klar melding til Klopp: - Må gjøre noe

Solskjær fortsetter Cavani-rosen med å betegne 33-åringen som en grundig og profesjonell spiller. Nordmøringen mener alle Cavanis kjennetegn viser hvorfor han har oppnådd såpass mye i karrieren sin.

- Akkurat nå ser det ut som han har en del år igjen. Selv i den alderen han er i, så er han likevel en av de best trente spillerne vi har. Jeg kan ikke si annet enn at han har hatt en flott innvirkning her siden han kom hit, fortsetter Solskjær.

Seinest mot Leicester 2. juledag kom Cavani inn og endret kampbildet til Uniteds fordel. Den rutinerten spissens bidrag kunne fort endt opp med å sikre laget tre viktige poeng.

I løpet av sine 15 minutter på banen serverte nemlig Cavani en perfekt pasning til Bruno Fernandes, og sistnevnte satte inn Uniteds 2-1-ledermål med få minutter igjen.

Risikerer karantene

Et selvmål av Axel Tuanzebe like etterpå gjorde imidlertid at toppkampen endte uavgjort.

Han har vist god form i det siste, men etter nyttår kan Cavani bli nødt til å sone en karantene på tre kamper. Dette for bruken av uttrykket «negrito» i sosiale medier.

Det var i slutten av november at Manchester United-spissen delte en Instagram-historie med ordene «Gracias negrito». Ordbruken ble oppfattet som rasisitisk, og i etterkant opprettet Englands fotballforbund (FA) en tiltale for grovt brudd på regelverket deres.