Gå til sidens hovedinnhold

Avkrefter NRK-Rikes rykter

Jens Arne Svartedal gjør det klinkende klart at han ikke har noen som helst planer om å legge opp nå.

Onsdag kveld avgjorde han sprintverdenscupen ved å bli nummer 12 i Stockholm. Underveis i NRKs direktesending gjentok kommentator Kjell Kristian Rike flere ganger at det går sterke rykter om at Svartedal kan komme til å legge opp etter sesongen.

- Det stemmer ikke. Så vidt jeg vet, har jeg aldri sagt at jeg vurderer å legge opp. Da er det noen som har misforstått meg, konstaterer en noe forundret Svartedal.

Studier – og langrenn
I intervju med Nettavisen har han flere ganger i løpet av de siste ukene snakket om neste sesong. Og Svartedal understreker at ingen ting er forandret i løpet av det siste døgnet.

Han tar opp igjen byggingeniørstudiene – men fortsetter med den internasjonale langrennssatsingen i minst ett år til.

Målet blir det samme som det var foran denne sesongen, nemlig å vinne den totale verdenscupen.

Nytt forsøk
- Jeg var jo litt stor i kjeften foran denne sesongen, og det gikk jo ikke helt som jeg hadde håpet. Men ja, jeg gjør et nytt forsøk på å vinne den totale cupen neste vinter, sier Svartedal.

Den store allroundsatsingen denne vinteren endte altså med at Svartedal ble verdens beste sprinter.

- Det er egentlig en litt rar følelse. Resultatmessig er det min beste sesong noen gang, med VM-gull i sprint og sammenlagtseier i sprintcupen. Samtidig har jeg vel aldri vært lenger unna å oppnå de opprinnelige målene mine, poengterer han.

Vraket fra Falun
Å bli vraket til verdenscupavslutningen i Falun kommende helg, var ikke noen god opplevelse.

- Jeg ba pent om å få gå, men landslagsledelsen klarte ikke å finne en plass til meg. Her skulle jeg bli verdens beste allrounder, og så er jeg ikke engang kvalifisert for et norsk lag til en duathlon, sier Svartedal med dårlig skjult selvironi.

At han fikk med seg krystallkula fra sprintcupen hjem fra Stockholm, avstedkom ikke den helt store feiringen onsdag kveld.

Morsomt med femmil
- Det hadde vært litt annerledes hvis jeg hadde gått et kanonrenn, men jeg følte meg rett og slett tom, medgir 31-åringen, som tar med seg femmila i NM før han pakker bort skiene for i år.

- Jeg satser på å gjøre det bra i NM. Det blir morsomt det, altså. Jeg synes det er artig å gå femmil, fastslår Jens Arne Svartedal.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot