RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avskriver Jansrud i verdenscupen

UHELL: Et uhell må til for at Kjetil Jansrud skal ta igjen Marcel Hirscher i verdenscupen, ifølge sportssjef Claus J. Ryste
UHELL: Et uhell må til for at Kjetil Jansrud skal ta igjen Marcel Hirscher i verdenscupen, ifølge sportssjef Claus J. Ryste Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg ser ingen muligheter for at Jansrud skal ta igjen dette.

Sportssjef Claus J. Ryste er klar. Han ser ingen muligheter for at Kjetil Jansrud kan slå østerrikeren Marcel Hirscher i den totale verdenscupen.

Før de seks siste rennene, to tekniske renn i Kranjska Gora denne helgen, samt finalen i franske Meribel i neste uke, har Hirscher 52 poengs ledelse på Jansrud. Østerrikeren kjemper for sin fjerde strake seier i den totale verdenscupen.

- Jeg ser ingen muligheter for at Jansrud kan ta igjen dette. For at Hirscher ikke skal vinne «den store kula», må han feile. Men hvordan det går vil bli avgjort i helgen, sier Ryste til NTB.

Lørdag er det storslalåm og søndag slalåm i Slovenia, og mens Hirscher er med i kampen om seieren i begge rennene, har Jansrud begrensede forventninger.

- Jeg tror ikke du skal forvente så veldig mye av meg i Kranjska Gora, men det er lov å håpe. Jeg kan love at jeg skal gi alt. For at jeg skulle hatt noen sjanser til å legge litt press på Hirscher i totalcupen, måtte jeg ha vunnet begge rennene på Kvitfjell. Det klarte jeg ikke, sier Jansrud til NTB.

I angrepsposisjon

Sportssjef Ryste sier at Kjetil Jansrud er i angrepsposisjon, uansett hvordan det går i Kranjska Gora til helgen. Han har allerede sikret seg seieren i super-G-cupen, og med litt «stang inn» vinner han også utforcupen.

- Kjetil reiser med mye selvtillit til de siste rennene etter super-G-seieren i det siste rennet på Kvitfjell og seieren i super-G-cupen. Det gir meg tro på at han også kommer til å slå Hannes Reichelt og vinne utfor i verdenscupen, mener Ryste.

Han sier at Jansrud ikke har noe å forsvare, i motsetning til Hirscher, som virkelig har presset på seg.

- Det er ingen tvil om at Marcel Hirscher er i førersetet. Jeg vil påstå at ballen er på hans banehalvdel i kampen om den totale verdenscupen, sier den norske sportssjefen.

Fantastisk

Han sier at Jansrud har hatt en fantastisk sesong, selv om den totale verdenscupseieren ryker på oppløpssiden.

- Kjetil har vunnet seks verdenscupseirer til nå denne sesongen. Han tangerte rekorden til Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt, som også har seks triumfer i en og samme sesong. Det setter innsatsen hans i et visst perspektiv.

- Han vant utforrennet i Kitzbühel, han sikret VM-sølv i kombinasjonen, og han har vært med i toppen i kampen om den totale verdenscupen hele sesongen. Han har allerede sikret seieren i super-G, og jeg er rimelig sikker på at han drar i land utforseieren også, sier Ryste til NTB.

Han legger til at sesongen har vært strålende, og med litt flaks på slutten, kan også Henrik Kristoffersen sikre en plass blant de ti beste i den totale verdenscupen. Og neste år er Aksel Lund Svindal tilbake for fullt. Da kan det virkelig bli mye alpin moro.

- Det som har skjedd i år tyder på at vi gjør en bra jobb. Vi har tatt et skritt videre også denne sesongen, slår Claus J. Ryste fast. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere