Avslag for Tour of Norway

Foto: Kristoffer Robin Moslet (procycling.no)

Team Sky & Co. inntar tidligst norske landeveier i 2012.

30.09.10 14:18

Arrangøren bak Ringerike Grand Prix får ikke oppfylt drømmen om å skape et internasjonalt 2.1-ritt med det første.

Det ble klart etter at arrangementskomiteen i UCI møttes onsdag. Det rådgivende organet i det internasjonale sykkelforbundet har i stedet valgt å satse på andre ritt i starten av juni.

Birger Hungerholdt tar avslaget med fatning.

- Det var veldig mange andre søkere som ønsket å arrangere ritt i den samme tidsperioden. Det gjør at man må ta hensyn til hvilke ritt som går helga i forkant og hva som arrangeres den samme helga, sier Hungerholdt til procycling.no.

Mangler internasjonal erfaring
Han tror også at manglende erfaring fra å arrangere internasjonale sykkelritt var med på å vende tommelen ned denne gangen.

- Vi har ikke godt nok dokumentasjon fra tilsvarende arrangementer tidligere. Vi trenger å bevise at vi klarer å avvikle ritt på dette nivået, medgir han.

Les også: Skal lokke stjernene til Tour of Norway

Ambisjonene var det i hvert fall ingenting i veien med. Tour of Norway hadde planer om å invitere Team Sky, Cervélo TestTeam (Garmin-Cervélo neste år) og BMC Racing til norske landeveier.

Nå kan resultatet blir at Tour of Norway likevel gjennomføres, men da som et etapperitt i 2.2-format. Et format også Ringerike Grand Prix har benyttet seg av.

Contador-trøbbel
Prosjektet Tour of Norway legges langt ifra dødt, men på en blytung dag for sykkelsporten, medgir Hungerholdt at ting ser tøffere ut.

- Det hadde vært veldig flott for oss å få det til nå. Sykkelinteressen er enorm, men det vil den være i 2012, også. Nå får vi bedre tid til å forberede søknaden til det arrangementet.

- I forhold til salgsarbeidet og å få med samarbeidspartnere på laget, frykter jeg derimot at dopingsaken til Contador vil gjøre ting vanskeligere for oss. Dersom søknaden vår hadde gått inn denne gangen, hadde det vært vanskelig å selge inn et sponsorkonsept med verdens beste ryttere på norsk jord, innrømmer Hungerholdt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.