ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Solbakken var på besøk hos blant andre Pep Guardiola tidligere i år, i forbindelse med en rundtur i England der han besøkte ulike klubber.

På daværende tidspunkt var Erling Braut Haaland kraftig koblet til de lyseblå fra Manchester, og tidligere i mai ble overgangen til jærbuen bekreftet.

Nå avslører Solbakken at han under møtet i februar tidlig fikk inntrykk av at City-apparatet hadde god kontroll på Norges nummer ni.

Avslører Pep-nysgjerrighet

Han avslører at spissen var et tema under besøket, uten å ville utdype for mye.

- Vi pratet bare generelt om ham, men egentlig ikke veldig mye. De hadde nok god kontroll på det der, sier landslagssjefen til Nettavisen i forbindelse med uttaket til Nations League-kampene.

- Så han var ikke nysgjerrig på noe?

- Jo, det var han. Men det var ikke sånn at de ikke følte at de hadde gjort hjemmeleksa.

- Hva kunne du fortelle dem, som de kanskje ikke hadde like god kontroll på?

- Det tror jeg ikke var noe, sier han med et smil.

«Ekstrem-samling» venter

Trykket rundt Haaland under Nations League-samlingen er ventet å bli enormt, og under tirsdagens pressekonferanse uttalte Solbakken at de kommer til å ta visse sikkerhetshensyn i forbindelse med reisingen i starten av juni.

Allerede 2. juni venter en knalltøff bortekamp mot Serbia, på beryktede Stadion Rajko Mitic, som til vanlig huser hjemmekampene til Røde Stjerne.

- Jeg har vært der selv og spilt Champions League-kvalifisering mot Røde Stjerne, så det er en fin opplevelse det, altså, sier Solbakken.

Kun tre dager senere venter Sverige på Friends Arena, mens samlingen avsluttes med to hjemmekamper mot henholdsvis Slovenia (9. juni) og Sverige (12. juni).

- Det blir en test for oss. Det viktigste er at vi får satt laget igjen, og at vi får den gode følelsen vi har hatt i lang tid. De to første bortekampene er de tøffeste i gruppa på papiret, sier han, og fortsetter.

- Kampene kommer veldig tett, så får vi håpe at spillerne kommer opp på nivået, både fysisk og mentalt. Det blir en utfordring, ikke bare for oss, men også for alle andre, avslutter Solbakken.