Overgangssagaen omkring Erling Braut Haaland har vært den store snakkisen det siste halvåret. Avklaringen dukket opp tidligere denne måneden, da Manchester City bekreftet enighet med Borussia Dortmund.

Flere har hevdet at nordmannen har forhandlet fram en meget lukrativ kontrakt med Premier League-klubben, som vil gi han en årslønn på omkring 240 millioner kroner.

En dagslønn på rundt 657.000 kroner lar seg høre, og nå hevder den tyske storavisen Bild at Haaland har brukt deler av inntekten på lagkameratene han forlater i Tyskland.

- Han kjøpte gaver til flere 100.000 euro. En avskjed for en Bundesliga-stjerne har nok aldri vært dyrere, skriver avisen.

Les også: Dortmund møtt med pipekonsert ved pause - Haaland slo tilbake

33 Rolex-klokker

Erling Braut Haaland scoret i sesongavslutningen mot Hertha Berlin, og fikk fortjent hyllest av en fullsatt Signal Iduna Park før avspark. I etterkant publiserte han en lengre avskjed med den tyske storheten:

- Det har vært et privilegium og en ære å ha på seg denne drakten. Jeg har hatt minneverdige øyeblikk i Borussia Dortmund, møtt spesielle mennesker og hatt ekstraordinære lagkamerater, skrev jærbuen i et Instagram-innlegg etter sin siste kamp for klubben.

Nå skal han ha passet på å fortelle nettopp dette til både lagkompiser og andre i støtteapparatet, gjennom generøse gaver.

Før 21-åringen takket for seg og tok en velfortjent ferie, skal han ha gitt bort 33 Rolex-klokker av typen Submariner til Marcos Reus og resten av Dortmund-spillerne.

Klokkene har en estimert verdi på omkring 150.000 kroner hver. Han skal også ha passet på å inngravere hver enkelt klokke.

Bild skriver at han også gjorde stas på personellet i og rundt Borussia Dortmund, og skal ha delt ut et tjuetalls med Omega-klokker til rundt 60.000 kroner hver.

Les også: Haaland-kunstverk avduket på Bryne: – Sinnssykt

Klokke til én million

Klokkene, som produseres i Sveits, skal ha ankommet Dortmunds treningsanlegg i to limousiner, med et bilde av Haalands drakt, et av en jublende Haaland og et bilde av nordmannen med cup-trofeet i hånden.

Dette er ikke første gang 21-åringen har fått klokke-oppmerksomhet.

Tidligere denne sesongen skrev podkasten «Dritte Halbzeit» om et bilde Haaland publiserte på sin Instagram-konto. Der han har en klokke på armen, som skal være av typen Audemars Piguet Royal Oak Skeleton til totalverdi på rundt én million kroner.

Les også: Flere kritiserer Norges stjerne i sosiale medier. Dette sier Amnesty om Haaland-overgangen

Haaland har nå tatt seg en lengre ferie, før oppkjøringen til en ny sesong starter.

Denne gangen venter Premier League og Manchester City for den norske superstjernen som stoppet på 22 Bundesliga-scoringer denne sesongen.