Opptredenen til noen av Sveriges damesprintere i Lahti lørdag har ikke gått upåaktet hen.

Særlig i Norge kom det reaksjoner på at stjerneløper Maja Dahlqvist fikk hjelp av lagvenninne Moa Ilar, og følgelig tok seg videre fra deres kvartfinaleheat etter et uheldig stavbrekk.

Les også: Svensk løper snakket om «forbudt tema» på TV. Nå rennes hun ned av meldinger

I ettertid har både Dahlqvist og Ilar mottatt en rekke hatefulle meldinger i sosiale medier, deriblant fra nordmenn, melder Expressen.

Dahlqvist avanserte til semifinalene siden Ilar ventet på henne på oppløpet, og «ofret» egen plass for at førstnevnte skulle skaffe nok poeng til å vinne sprintcupen sammenlagt.

Får høre det

Mens Ilar seinere ble diskvalifisert av rennjuryen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) for opptrinnet, klarte Dahlqvist å fullføre øvelsen på en fjerdeplass.

Det var nok til å slå sveitseren Nadine Fähndrich med sju fattige poeng i verdenscupens sprintsammendrag.

Les også: Bildene vekket oppsikt: Nå diskes svensken

Siden da har de to svenskene til de grader fått høre det av kritikere i diverse sosiale medier. Det bekrefter sammenlagtvinneren overfor Expressen, og påpeker at det finnes folk der ute som hater det de gjør.

– Det er en nordmann som har vært aller verst. Og det var Moa som fikk den meldingen.

– Jeg vil ikke engang si hva de skriver. Det er på det nivået, som jo er helt utrolig. Det er faktisk sykt hvordan folk kan holde på sånn som det, sier en hoderystende Dahlqvist til den svenske storavisa.

Vurderer anmeldelse

Tirsdag kveld uttalte landslagssjef Anders Byström seg om saken. Han beskriver det hele som alvorlig og forteller at de har rutiner for hvordan de håndterer saker som denne.

– Vi kommer til å snakke om dette i ledergruppen denne uken og se hva vi kan gjøre for å støtte dem. Dette er virkelig noe vi tar på alvor, sier han til Expressen.

Byström sier at det svenske landslaget vurderer tiltak. På spørsmål om forholdene kommer til å politianmeldes svarer han følgende:

– Det er noe vi kommer til å diskutere og se hvordan vi gjør det. Om det er noe vi skal gjøre som forbund eller som privatpersoner.

– Skal gå ganske langt

Dahlqvist er sjokkert over meldingene som har tikket inn den siste tiden.

– At man skal komme inn på en sånn tanke er jo én ting. Men det skal jo gå ganske langt før du velger å skrive det ned, søke opp hvordan man får tak i oss, og så sende det, avslutter 28-åringen.

Les også: Svensk ekspert mener Kalvå bør bli fratatt seieren: – Det er soleklar disk

Norges sammenlagtvinner av verdenscupen totalt, Tiril Udnes Weng, har uttalt at hun ikke hadde noe imot samarbeidet til Ilar og Dahlqvist i lørdagens øvelse.

Udnes Wengs lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg ga uttrykk for at hun var forundret over FIS' beslutning om å diske Ilar fra sprinten.