*Nettavisen* Sport.

Avslører hemmelig pakt med Ferguson

Foto: Pa Photos & Scanpix

José Mourinho sier han aldri hadde noen intensjon om å overta etter skotten.

16.06.13 16:26

Ifølge Chelseas nyansatte manager er det månedsvis siden Alex Ferguson avslørte at han skulle gi seg som manager i Manchester United.

Det hevder i alle fall José Mourinho (50). The Guardian presenterer portugiserens historie om en hemmelig pakt med den avgåtte United-sjefen.

Mange trodde at Mourinho ønsket seg til Old Trafford når han en gang skulle returnere til engelsk fotball. Ifølge Chelsea-manageren hadde han og Alex Ferguson en fortrolig samtale flere måneder før framtiden deres ble allment kjent.

Utvekslet hemmligheter
Skotten fortalte Mourinho at han ville slutte, og i retur fortalte sistnevnte om sin plan om å komme tilbake til Stamford Bridge.

- Jeg visste at Ferguson skulle gi seg for mange måneder siden. Jeg var glad for at han stolte på meg. Det var store nyheter for hele verden. Jeg ser for meg at det bare var den innerste sirkelen rundt ham som visste det, og det var et stort ansvar for meg å vite dette, sier Mourinho.

- Hvorfor jeg visste det? Fordi vi er venner. Hvis jeg er venn nok til å få vite at han skal gi seg, er han også venn nok for meg til å vite at klubben jeg vil trene i England er Chelsea. Det var en selvfølge at jeg fortalte ham det, fortsetter portugiseren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Videre hevder Chelsea-manageren at det aldri var noe fiendskap mellom han og klubbeier Roman Abramovitsj forrige gang Mourinho ledet klubben.

Ville ha Eto'o
Fiaskokjøpet av Andrej Sjevtsjenko er tidligere blitt antatt å være en årsak til at samarbeidet mellom de to ble vanskelig. Mange mente det var Abramovitsj som hadde tvunget Mourinho til å gjennomføre kjøpet for 30 millioner pund.

Det stemmer ikke, ifølge den 50-årige manageren.

- Han var ikke engang førstevalget vårt. Vi ville kjøpe Samuel Eto'o. Sjefen var mer enn klar til å gjøre alt for å hente ham hit. Men i siste liten nektet Barcelona å selge. Så da så vi etter andre muligheter, forteller Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.