Cristiano Ronaldo har rukket å gjøre seg bemerket for sine prestasjoner etter comebacket i Manchester United denne sesongen.

Portugiseren hadde allerede en høy status i klubben etter perioden under Sir Alex Ferguson for over ti år siden, hvor superstjernen utviklet et tett forhold til den ikoniske treneren.

Nå har de to møttes til en prat med ManUtd.com. Der snakker de to Manchester United-legendene om den gangen Ronaldo ankom klubben som 18-åring.

- Det var tøft å komme til England, uten å kunne språket. Men Sir Alex hjalp både meg og familien min mye, forteller Cristiano Ronaldo i intervjuet.

Les også: Ekspert med klar tale om hvem United bør hente: - De trenger ham virkelig

- Jeg levde ut drømmen

En ung Cristiano Ronaldo ankom Old Trafford i 2003, etter å ha imponert for Sporting Lisboa i hjemlandet Portugal.

- Jeg følte at jeg levde ut drømmen min, da selveste Sir Alex Ferguson ønsket å snakke med meg. Det var en veldig spesiell dag for meg, et wow-øyeblikk.

Ferguson selv forteller om en samtale han husker godt, som han hadde med Ronaldos agent før den daværende 18-åringens overgang til Manchester United.

- Vi snakket mye om spilletid, og jeg sa at jeg ikke kunne love at han spilte hver eneste kamp. Men skulle han vise seg å være god nok, kan jeg ikke holde han igjen. Man skal alltid spille med sine beste spillere.

Les også: Tchouaméni til Nettavisen om spekulasjonene: - Vi får se hva som skjer

Historien skal ha det til at portugiseren startet på benken i sesongåpningen, men kom inn og imponerte samtlige på tribunen.

- Han var rett og slett helt eksepsjonell. Fansen elsket han, så da kom vi jo opp i vanskelig en situasjon. Skulle vi starte han neste kamp, eller sette han på benken igjen? Det var et stort problem for oss.

Ronaldo kom inn i Manchester Uniteds 4-0-seier mot Bolton i 2003, og imponerte fra dag én.

Farens sykdom

De to ikonene utrettet store ting under deres periode i Manchester, og har beholdt kontakten i etterkant. 37-åringen husker har ett spesielt minne han husker ekstra godt fra sin tidligere manager.

- Mitt beste minne med Sir Alex, var da min far var innlagt på sykehuset. Jeg og min familie hadde det veldig tøft, og det så han med det samme. Det hadde ingenting å si at vi hadde flere viktige kamper denne perioden, han lot meg være med familien, forteller han.

Og fortsetter:

- Det er for meg den viktigste egenskapen i en trener, at man klarer å se fotball som noe større enn bare fotball.

Les også: Jansrud fikk legene til å steile etter skrekkskaden: - De mente det var hårreisende dumt gjort

Faren José Dinis Aveiro døde i 2005, og fikk dermed aldri se sønnens vanvittige prestasjoner på fotballbanen.

- Jeg visste at faren til Cristiano lå på sykehus, og jeg visste at det var viktig for han å være der. Klubben betyr ingenting i den sammenheng, noen gang er ting større en fotball. Man skal aldri sette fotballen foran familie, sier Sir Alex Ferguson etter historien hans tidligere elev forteller.

Cristiano Ronaldo står med 13 mål på 19 kamper denne sesongen, og har til tider vært direkte avgjørende for sist lag i Premier League og Champions League.