ROMA (Nettavisen): Etter det ydmykende 1-6-nederlaget i Bodø har José Mourinho tatt drastiske valg innad i Roma-troppen.

Verken Borja Mayoral, Gonzalo Villar, Bryan Reynolds eller Amadou Diawara, som alle startet kampen på Aspmyra, har vært i Romas tropp i noen av de påfølgende kampene mot Napoli, Cagliari og AC Milan.

På onsdagens pressekonferanse på Romas treningssenter Trigoria, der Nettavisen var til stede, påstod Mourinho at han ikke legger skylden på enkelspillere.

- Vi gjorde alle feil. Jeg vil ikke legge skylden på den spilleren eller den spilleren, sier Mourinho.

- Raste mot egne spillere

Opplysninger til den italienske avisen Corriere dello Sport tyder imidlertid på at portugiseren sa noe helt annet inne i bortegarderoben på Aspmyra.

- Det er spillere blant dere som ikke engang ville spilt her i Norge eller i Serie B! skal en rasende Mourinho ha sagt til egne spillere.

Rister på hodet av Mourinhos ord

På pressekonferansen etter kampen uttalte også Mourinho at han kun har 13 gode spillere, at Glimt sitt førstelag er bedre enn hans b-lag og at forhåpentligvis vil folk nå slutte å spørre ham hvorfor han bruker de samme spillerne hele tiden.

Disse ordene får ESPNs Gabriele Marcotti til å heve øyenbrynene.

- Jeg synes det er ekstraordinært å si noe slik. Mange av de spillerne, var de samme som presterte for Roma forrige sesong. Mange av dem spilte for en klubb som var med i kampen om topp fire frem til midten av mars. Det er en klubb som kom til semifinalen i Europa League, som slo Ajax, Sjakhtar Donetsk og Manchester United forrige sesong, sier Marcotti til Nettavisen.

Han mener Mourinhos uttalelser i Bodø er beviselig gale.

- Å si at det er et stort gap i kvaliteten på disse spillerne og Bodø/Glimt er faktisk feil. Ikke bare presterte de forrige sesong. Mange av dem er unge spillere, som er landslagsspillere eller nær ved å være det. Borja Mayoral scoret ti mål i Serie A forrige sesong, stort sett som innbytter, sier Marcotti.

- Bisarr ting å si

Marcotti påpeker at Mourinhos uttalelser også er uheldige med tanke på et eventuelt salg av spillerne han ikke har tiltro til.

- Det er en bisarr ting å si. Hvis du ikke liker disse spillerne, for han vil jo tydeligvis kvitte seg med dem, kan du ikke si at de er dårlige spillere. Han bør heller si at de hadde feil innstilling. Fordi når han sier at de er dårlige spillere og gjør det så tydelig at han vil kvitte seg med dem, gjør han det mye vanskeligere for klubben å selge dem. Derfor gir det ingen mening for meg. Det var derfor jeg synes det var ekstraordinært.

Italieneren stusser også på at Mourinho kaster spillerne som startet under bussen når flere av dem ble byttet ut ved pause på stillingen 2-1.

- Stillingen var 2-1 ved pause, var den ikke? Så gjør han fem endringer og setter innpå gutta sine - førstelagsspillerne, og det ender 6-1. Det er en del managere som måler suksess etter hvor mye penger og ressurser de kan få fra eierne. Når han sier det han gjør etter Bodø/Glimt-kampen, prøver han å skape et miljø der fansen vender seg mot eierne og sier "se der, Mourinho hadde rett. Bruk penger, bruk penger". Det er greit hvis du er manager, men klubben må selvfølgelig forholde seg til et budsjett.

Når Mourinho møter det norske pressekorpset utenfor pressesenteret torsdag, er han klar på at Roma er bedre forberedt på Glimt denne gangen.

- Som jeg sa på pressekonferansen, var vi redd for alt i den første kampen. Ikke resultatet, men den grusomme kunstgressbanen, kulden, skader og slitne kropper. Men vi fryktet ikke Bodø. Denne gangen vet vi at vi spiller mot et bra lag. Vi vil være annerledes i denne kampen, sa Mourinho.

Avspark på Stadio Olimpico er 21.00 torsdag kveld.