*Nettavisen* Sport.

Avslører når han legger opp

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Men Bjørn Einar Romøren vet ikke hva han skal finne på når han legger skiene på hylla.

18.01.13 20:14

SKILLEBEKK (Nettavisen): Bjørn Einar Romøren har de siste ti årene vært med på å prege norsk skihopp. Men nå avslører Hosle-hopperen overfor Nettavisen at karrieren går mot slutten.

- Jeg har bestemt meg for å legge skiene på hylla etter neste sesong. Det er ikke fordi motivasjonen ikke er der, for det er så fryktelig gøy å hoppe på ski, men jeg har vært med lenge nå, sier Romøren til Nettavisen.

Hopperen vet derimot lite om hva han skal finne på når skiene blir lagt på hylla.

- Jeg har ikke peiling. Jeg må i hvert fall få ferdig utdanningen min. Etter 13 år på BI bør jeg være jævlig smart, flirer hopperen.

- Jeg har et par fag igjen på økonomi, og så får jeg se hva som dukker opp. Jeg håper å kunne ta med meg det jeg har drevet med de siste årene videre, men man vet aldri hva som faller i fanget på deg.

Håper å rekke Kollen
31-åringen har de siste sesongene slitt med en ryggskade, og måtte gå under kniven i fjor høst. Det har gjort at han foreløpig ikke har hoppet på ski i vinter.

Det ble spekulert i om Romøren kunne rekke verdenscuprennene Vikersund eller VM i Val di Fiemme, men hopperen innser nå at de rennene kommer for tidlig.

- Jeg tar dag for dag, og stresser ikke. Jeg har hatt stor fremgang på trening i det siste og det ser lovende ut. Men jeg må ta den tiden kroppen trenger, sier 31-åringen, som innrømmer at det har til tider vært svært kjedelig å gå skadet.

- Bikkja mi har aldri vært så godt trent, det har blitt en del turer med den, humrer hopperen.

- Men det kjedeligste har vært og hatt lyst til å gjøre mer enn man kan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Kjenner fortsatt ryggen
Til tross for fremgang på trening forteller 31-åringen at han fortsatt kjenner smerter i ryggen.

- Jeg vet ikke om ryggen noen gang blir hundre prosent, men jeg tror at den kommer til å bli mye bedre, og at jeg får et mye bedre utgangspunkt enn det jeg hadde. Jeg kommer til å få mer kontinuitet i treningen enn det jeg har hatt tidligere.

Nå håper han å være tilbake til verdenscuprennet i Holmenkollen.

- Jeg har satt et lite mål om å være med i Kollen og i Planica denne sesongen. Jeg blir nok litt skuffet om jeg ikke blir med der, sier Romøren.

Vil avslutte med verdensrekord
I mars 2005 satte Bjørn Einar verdensrekord i Planica med 239 meter i det som blir sett på som det beste hopprennet i nyere tid.

Se video av drømmehoppet under:

HTML EMBED

Rekorden sto i hele seks år før landsmann Johan Remen Evensen satte ny rekord i Vikersund, først med 243 meter, før han la på til 246,5 meter samme kveld.

Romøren forteller at han drømmer om å avslutte karrieren med å ta tilbake verdensrekorden.

- Jeg har alltid hatt en greie med det å hoppe lengst. Skulle jeg fått valget om å vinne hoppuka eller sette ny verdensrekord, så tror jeg at jeg fort kunne valgt ny verdensrekord, til tross for at en sammenlagtseier i hoppuka kanskje er større, sier Romøren.

- De skal bygge ut Planica til neste år, så avslutter jeg med ny verdensrekord der så skal legge igjen bagen min, og gi bort skiene mine til Planica.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.