I februar mottok Xavier Tondo en e-post med tilbud om å kjøpe EPO, veksthormoner, nandrolon og clenbuterol.

Han videresendte skrivet til politiet som på bakgrunn av dette åpnet etterforskningen «Operación Carrera». En utvidelse av denne har nå avdekket en dopingring i det lille fyrstedømmet Andorra.

På en pressekonferanse i Barcelona tirsdag, fortalte spansk og andorransk politi om hvordan kundene via en hjemmeside har kunnet bestille dopingmidler av et apotek, og siden fått stoffet smuglet ut til Spania.

3 av 4 var syklister
I 2010 var totalt 60 idrettsutøvere på kundelisten. Blant disse var det 42 syklister. Flere av dem har konkurrert i U23- og U21-klassen de siste sesongene.

Noen av disse har blitt navngitt, og blant dem U23-rytterne Javier Sanchez, Narcís Sallent, Kevin Kohlvelter og Cerrato López. Også banesyklistene Carlos Herreo, Alfredo Moreno, Victor de la Parte, Guillermo Lana og franskmannen Gauillaume Pont var kunder hos apotekeren sammen med 30 andre syklister som deltok i diverse amatørritt.

Fire av rytterne på senioernivå har enten lagt opp og stått uten lag foran denne sesongen. Det gjelder Angel Gómez (tidligere Saunier Duval/Fuji Servetto), Enrique Mata (tidligere Footon Servetto), Adolfo Garcia (tidligere Andalucía-Paul Versan) og Vicente Ballester.

På listen finner man også duatleter, triatleter, kroppsbyggere, en motorsykkelfører og en padler.

Les også: Sykkelproff drept av garasjeport

Etterforskningsleder Jordi Domènech har fortalt radiostasjonen Cadena Ser at etterforskningen ville avslørt langt flere kunder om de ikke spesifikt hadde rettet etterforskningen inn mot prestasjonsfremmende midler.

Apotekerpar arrestert
Under en politiaksjon ble ekteparet som drev apoteket arrestert nylig, sammen med tre andre butikkansatte. De risikerer nå fengselsstraffer mellom seks måneder og to år for å ha distribuert medikamentene over grensen til Spania.

Det ble beslaglagt 15.000 piller og tabletter i forbindelse med aksjonen. Blant annet ble det funnet testosteron, andriol, EPO, efedrin, og synachten.

Dopingringen kan ifølge etterforskerne dateres tilbake i 2003.

PS! Xavier Tondo døde for øvrig i nærheten av sitt eget hjem i mai. Movistar-rytteren ble klemt i hjel mellom sin egen bil og garasjeporten før han skulle legge ut på en treningstur.