RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avsluttet 30 års gulltørke

Whistler (NTB-AFP): Amy Williams avsluttet 30 års britisk gulltørke i individuelle øvelser med overlegen OL-seier i skeleton for kvinner.

27-åringen fra Cambridge ledet etter første dag og strammet gullgrepet ved å sette banerekord i tredje omgang. Fjerde beste tid i den siste omgangen var mer enn godt nok til å sikre gullet.

Hun endte over halvsekundet foran tyske Kerstin Szymkowiak. Anja Huber, også hun fra Tyskland, ble bronsevinner.

Storbritannia kunne dermed feire sin første individuelle gullvinner i vinter-OL siden Robin Cousins vant kunstløp i Lake Placid-lekene i 1980. Det var også første britiske gull siden curlingtriumfen i 2002.

- Jeg føler det som om jeg er i en liten boble, og er ikke sikker på om dette er virkelig eller ei. Det er utrolig og forbløffende, sa Williams.

Hun var forbausende overlegen. Eneste trussel var protesten USA leverte mot hjelmen hennes torsdag. De mente den var regelstridig, men protesten ble avvist. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere