Avsluttet med festfotball

STAVANGER (TV 2 Nettavisen) Dramatikken utspilte seg på de fleste arenaer lørdag kveld. I Stavanger fikk hjemmepublikumet en flott avslutning på sesongen.

31.10.04 00:21

VIKING - FREDRIKSTAD 5-2: En rørt Bjarne Berntsen fikk stående applaus fra over 13.000 fremmøtte da han like før kampstart mottok blomster som takk for en lang og fin innsats. Etter fem år som administrerende direktør fikk Berntsen i sommer beskjed om at styret ønsket en ny mann i Berntsens stol.

Han blir fortsatt værende i klubben til Viking-styret har hentet inn ny mann.

- Jeg slet med å holde tårene inne, sa en beveget Berntsen til Tv 2 Nettavisen.

Etter kampen var det en lang takkerunde for både han og de tre spillerne som gir seg i Viking. Erik Nevland drar til hollandske Herenveen i januar, Frode Olsen fikk ikke fornyet kontrakt, mens Peter Kopteff valgte å takke nei til ny kontrakt for å søke mulighetene i en større klubb ute i Europa.

Målene rant inn
Sistnevnte scoret og la opp til mål og fikk en verdig avslutning i Viking-drakta. I det 37. minutt fikk han stå umakert og smelle inn en vakker scoring med venstrebenet via stolpen.

- Det var fint å avslutte slik, med ett mål og to målgivende. Jeg har hatt en dårlig sesong, men dette var godt, sa Kopteff etter kampslutt.

- Målet er jeg godt fornøyd med, sier en sliten, men glad Kopteff til Tv 2 Nettavisen.

Viking har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, men lyktes med det meste lørdag. Til pause ledet siddisene fortjent 2-1. I andre omgang kom scoringene som perler på en snor. Banens bestemann, Peter Kovacs, headet inn en flott scoring like etter sidebytte, men med Ringbergs to mål for gjestene, var det først ved 4-2 målet til innbytter Hannes Sigurdsson at Viking følte seg trygge.

Brede Hangeland fikk æren av å avslutte scoringsballet.

Hyller publikum
Roy Hodgson overtok Viking-skuta i sommer, og ledet laget til en niende plass. Dermed passerte de dagens motstander Fredrikstad. Det har vært en turbulent sesong for Stavanger-laget, som med nytt stadion og ambisjoner om medalje har kjempet en kamp mot nedrykk hele sesongen.

Sakte, men sikkert har viking-treneren fått flyten i laget, som til slutt tok de nødvendige poengene for å beholde Tippeliga-plassen.

Roy Hodgson var strålende fornøyd etter kampen og dedigerte seieren til fansen.

- Jeg er glad for at de fikk en slik flott avslutning på sesongen, sa Hodgson til Tv2 Nettavisen.

- De har vært entusiastiske og engasjerte selv om vi har hatt en tung sesong. Dette var veldig moro, fortalte Viking-treneren.

Formlaget
De tilreisende fra Fredrikstad brydde seg nok lite om resultatet i lørdagens kamp. Tippeligakontrakten var allerede sikret forrige serierunde, og i Stavanger var det bare sang og hyllest til spillere og trenere. Etter en tung start og nedrykksplass store deler av sesongen, avsluttet Knut Thorbjørn Eggens menn med 20 poeng og kun to tap siste ni seriekampene.

Fredrikstad-treneren fortrengte raskt kampen mot Viking, og gledet seg mest over at laget fra plankebyen spiller i den øverste divisjonen også neste sesong.

- Vi er strålende fornøyd med å overleve i eliteserien , sa Knut Thorbjørn Eggen i garderoben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag