*Nettavisen* Sport.

Avsluttet med stil

Foto: Kent Skibstad / Scanpix

Håndballjentene kjørte over Sverige i den siste kampen i Møbelringen Cup.

20.11.11 17:52

NORGE - SVERIGE 32-18:

Det var et svært skadeutsatt svensk lag som møtte de norske jentene i Stavanger. Svenskene ble i tillegg ble rammet av enda flere skader på sentrale spillere søndag.

Derfor følte ikke landslagstrener Thorir Hergeirsson at motstanderen kunne sammenlignes med laget som spilt EM-finale mot Norge for et snaut år siden.

- Gjennomføringen vår var gledelig. Men vi må huske på at dette var et voldsomt skaderammet svensk lag. Dette laget er langt unna medaljenivå, sier islendingen til TV 2.

Ellers følte Hergeirsson at Norge viste framgang i den siste kampen, og at man i løpet av helgen har fått erfare at kun full innsats er godt nok.

Etter seier mot Tyskland fredag, rotet Norge bort ledelsen mot Spania lørdag. Der det sto 26-26 ved ordinær tid. Norge måtte da ha hjelp av en lang rekke straffekast før de kunne utropes som vinner.

Thorir Hergeirsson etterlyser mer jevne prestasjoner, selv om det nå har blitt spilt tre tøffe kamper på like mange dager.

- Vi må løfte bølgedalene og få toppene våre til å vare lenger. Det gjelder å være mer taktisk kloke, mener Hergeirsson.

Søndag ledet Norge med fem mål halvveis, men avstanden ned til de skandinaviske søstrene fra øst ble betraktelig større til slutt.

Heidi Løke scoret flest mål for Norge med sine seks fulltreffere. Katrine Lunde Haraldsen sto en ny sterk kamp i målet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.