Avviser dopavsløringer

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

- Ingen avsløringer for Giro'en, sier UCI dagen derpå.

22.04.09 20:39

Dermed dementerer forbundet opplysninger de selv skal ha kommet med. I onsdagens utgave av den britiske storavisen The Guardian er UCI-talsmann Enrico Carpani sitert på at det er ventet avsløringer foran årets første store etapperitt på landeveien.

Sikkert og troverdig
Det ble videre hevdet at man er nær ved å offentliggjøre den første dopingsaken som bygger på granskning av såkalte blodprofiler.

- I den første saken er vi avhengig av å være på den sikre siden. Vi må vite at saken lar seg forsvare i rettsapparatet, så alt må være helt sikkert og troverdig. Våre jurister og eksperter innenfor antidoping jobber med løsningen, og jeg venter at de første sakene blir bekreftet før Giroen, skal Carpani ha sagt til The Guardian.

Ingen bekreftede saker
Onsdag rykket imidlertid UCI ut og avviste at de aktuelle opplysningene er korrekte.

- Jeg har aldri sagt at det finnes bekreftede dopingsaker, eller at noe blir offentliggjort før Giro d’Italia, sa Carpani til cyclingnews.com.

Han hevdet videre at det ikke er fastsatt en endelig dato for når man kan ta i bruk de mye omtalte blodpassene for å felle dopingsyndere.

- Ingen kan forutsi når dette blir klart til bruk, sier UCI-talsmannen.

Milliontilskudd
Carpani henviste igjen til at det jobbes med å sørge for at det juridiske grunnlaget for å benytte slikt som bevis, er under utarbeidelse.

- Den første rytteren (som blir felt ut fra et biologisk pass red.anm.), vil forsøke å bestride avgjørelsen i retten. Vi må sørge for å være hundre prosent sikre på at ekspertenes anbefalinger kan benyttes, sa Carpani.

Prosjektet med blodprofiler er finansiert gjennom milliontilskudd fra de mange sykkelteamene. Thor Hushovd og de øvrige rytterne i verdenseliten har avgitt litervis med blod og urin som benyttes i arbeidet for å etablere det revolusjonerende systemet.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.