*Nettavisen* Sport.

Avviser norsk proffliga

Foto: Scanpix

Ishockeypresident Bjørn Ruud avviser tanken på å innføre en helprofesjonell norsk ishockeyliga med det første.

14.04.04 15:03

Tidligere NRK-ekspert Erik Ask sa til Dagbladet i dag at om det norske ishockeylandslaget skal bli en A-nasjon, må det innføres en profesjonell liga i Norge.

Trening fem timer daglig
- Norge blir bare lengre og lengre fra en A-nasjon. Snart er det proffligaer over hele Europa, mens det i Norge går den andre veien. For å være med i hockeytoppen kreves det trening fem timer om dagen. Da går det ikke med full jobb ved siden av, sa Ask til avisen.

Ishockeypresident Bjørn Ruud sier til TV 2 Nettavisen at man foreløpig har nok med å få orden på klubbenes økonomi. Men at ingen er avvisende til en slik tanke i det øyeblikket økonomien er i orden.

- Men jeg tror vel ikke at noen klubber i dag ser at det kan være grunnlag for en proffliga der tjue spillere på hvert lag har betalt og lever av det. I alle fall ikke på en del år ennå, understreker han.

Trekkplastere
I tillegg til å lønne spillerne vil klubbene i så fall måtte ha økonomi til å hente inn trekkplastere fra utlandet som kan heve kvaliteten på ligaen ytterligere.

- Det er i alle fall ikke realistisk å hente inn utenlandske spillere som kan heve nivået betraktelig på en slik liga. Jeg tror heller at norske klubber blir bedre ved å produsere spillere som er interessante internasjonalt.

- Jeg heller til at norsk hockey blir bedre ved at vi har spillere i andre gode ligaer. Å ha en del spillere i utenlandske ligaer, er en del av gamet. De er definitivt med på å heve landslaget, fastslår Ruud overfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.