RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Skøyte-forbundets påstand

Sist oppdatert:
Skøytepresidenten mener forbundet bare har brukt 400.000 kroner feil. Det avviser Lotteritilsynet fullstendig.

Som TV 2 Nettavisen skrev tirsdag kveld, fratar Lotteritilsynet Skøyteforbundet 4 av 14 spilleautomater.

Årsaken er at forbundet har brukt 2,2 av til sammen 8,2 millioner i øremerkede midler til barn og unge feil fra 2003 til og med 2005. Vedtaket kan komme til å koste Skøyteforbundet en halv million i året. Men skøytepresident Terje Andersen hevder i en pressemelding at «Forbundet stiller seg undrende til at tilsynet har valgt helt å se bort fra første året ned automatinntekter (2002), noe som ville redusere underdekningen fra kr. 2,2 mill til ca 400.000 i løpet av en fireårsperiode.»

- Grundigere enn revisjon
Lotteritilsynet avviser totalt dette regnestykket. I brevet til Skøyteforbundet står det at inntektene for 2002, som var det året automatdriften kom i gang, kun beløper seg til 487.000 kroner. Forbundet begynte først å motta automatmidler i juni/juni dette året, fastslår tilsynet.

- Vi har sett bort fra hele 2002, og har kun tatt for oss de tre siste årene. Men uansett er det bare 487.000 å trekke fra i 2002, bekrefter rådgiver Jan Eriksen i Lotteritilsynet til TV 2 Nettavisen.

Og støttes av tilsynets direktør, Atle Hamar.

- Vårt vedtak baserer seg på en grundigere gjennomgang av regnskapene enn under vanlig revisjon. Vi går dypt inn - det er min kommentar til dette.

- Sterk påstand
- Vi fikk tilsagn om automatinntekter i 2001, og mener at vi da kunne legge opp til å bruke penger på barn og unge allerede da. Vi skjønner at de ser bort fra bruken i 2001, men ikke for 2002, sier skøytepresident Terje Andersen.

- Lotteritilsynet skriver at dere har brukt «et ikke ubetydelig beløp i strid med godkjenningsvedtaket, og at dette har vært kjent i Skøyteforbundet over tid jf. styreprotokoll fra organisasjonen.» Det er en ganske sterk påstand?

- Det er en sterk påstand vi ikke skjønner hvor kommer fra, og som vi vil be om en forklaring på.

- Ja, det er kjent at styret har visst hva de gjorde da de brukte automatinntektene. Dette har vært rapportert til skøytestyret, kommenterer Lotteritilsynets direktør.

- Et betydelig beløp
- Kan skøytestyret leve med at vedtaket blir stående slik det er nå, Terje Andersen?

- Ja, fordi vedtaket ikke bekrefter påstanden i Brennpunkt om at disse pengene har gått med til å finansiere toppidretten.

- 2,2 millioner i lotterisammenheng er et betydelig beløp, og det er ikke noe poeng hva pengene har gått til. De har uansett ikke blitt brukt på formålet; barn og unge, fastslår tilsynsdirektør Atle Hamar.

Skøytepresidenten forteller at forbundet vil bruke de neste fire ukene på å skrive et grundig svarbrev til Lotteritilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere