Gå til sidens hovedinnhold

Avviser systematisk doping

Dopinganklagene mot det franske sykkellaget Cofidis fortsetter. Likevel benekter syklisten Cederic Vasseur at det er snakk om systematisk doping.

Vasseur var i avhør hos det franske politiet i forrige uke, men vil ikke sammenligne beskyldningene med det som skjedde med Festina-laget i 1998. Ifølge Vasseur er det kun snakk om enkelte ryttere som tukler med dopingstoffer uten at laget vet om det.

- Dette er ingen sak om Cofidis-laget. Det er en sak som dreier seg om enkeltpersoner, sa Vasseur til det franske nyhetsbyrået AFP mandag.

Vasseur opplyste at han var blitt spurt om sitt eget forhold, om andre syklister på laget, hvordan laget arbeider og de ansattes innbyrdes forhold på laget.

Ikke angklaget

Franskmannen ble ikke anklaget, men det gjør hans kollega Philippe Gaumount, som har innrømmet bruk av EPO. Det samme gjør lagkameraten Robert Sassone, som hadde oppbevart store mengder ulovlige dopingmidler i sitt hjem.

I motsetning til Vasseur mener mannen som ble midtpunktet under den store dopingavsløringen, Festinas sportsdirektør Bruno Roussel, at dopingmisbruket fortsatt er godt organisert - bare på en annen måte.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer